TURKSE KEBABSPIESEN MET YOUHURT EN RAUWKOST.
Ingrediënten: 50 gram pijnboompitten, 1 kleine ui, 1 bosje bladpeterselie, 350 gram lamsgehakt of rundergehakt, een halve theelepel kaneel, een halve theelepel komijn, 200 ml. Griekse of Turkse yoghurt, ½ komkommer, 1 bosje radijs, 150 gram geraspte wortel, olijfolie, zout en peper.
Bereidingswijze: Je hebt 8 houten prikkers nodig. Deze kun je het beste eerst even in het water leggen, zodat ze niet verbranden tijdens het grillen. (1/3)
Je verhit de ovengrill. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een koekenpan. Pel de ui en snipper deze heel fijn. Snijd de peterselie fijn. Meng in een kom het gehakt met de ui, peterselie, kaneel, komijn, zout, peper en de pijnboompitten. Kneed het gehakt om de spiesen heen. Rooster ze in 10 minuten, rondom, onder de grill. Spreid de yoghurt uit in een diepe schaal.
(2/3)
Bestrooi met een beetje zout en besprenkel met olijfolie. Snijd de komkommer en radijs in schijfjes. Presenteer de gehaktspiesen met de yoghurt, en de rauwkost.
Lekker met pita of Turks brood.
DIT GERECHT IS VOOR 4 PERSONEN.
(3/3)
Bron: TV Krant feed
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!