TAGLIATELLE MET ROMIGE PADDENSTOEL BLOEMKOOLSAUS.
Ingrediënten: 600 gram bloemkool in kleine roosjes, 300 gram tagliatelle, 50 gram boter, 1 gesnipperde ui, 200 gram paddenstoelmelange (klein gesneden), 100 gram bechamelsaus, 400 ml. halfvolle melk, 15 gram fijngesneden peterselie, peper en zout.
Bereidingswijze: Kook de bloemkool 10 minuten en bewaar het kookvocht. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt de boter in een wok of hapjespan en fruit de ui 3 minuten. (1/3)
Voeg de paddenstoelen toe en roerbak 5 minuten. Laat het vocht verdampen. Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar met 400 ml. melk. Roer de saus door de paddenstoelen. Voeg de bloemkool toe en breng de saus aan de kook. Voeg eventueel wat kookvocht van de bloemkool toe als de saus te dik is.
(2/3)
Breng op smaak met peper en zout. Roer van het vuur af de peterselie erdoor. Verdeel de tagliatelle over 4 borden en schep de bloemkoolsaus erop.
DIT GERECHT IS VOOR 4 PERSONEN.
EET SMAKELIJK
(3/3)
Bron: TV Krant feed
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!