STAMPPOT VAN SPRUITJES APPEL EN RODE UI.
Wat heb je nodig: 1,5 kg. aardappelen, 750 gram kleine spruitjes, 1 magere rookworst, 2 stevige appels, 2 rode uien, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel mosterd, 1 zakje jus voor stamppot, peper en zout.
Hoe maak je het klaar: Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in twintig minuten, met wat zout, gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen. Maak de spruitjes schoon en kook ze in acht minuten, met wat zout, gaar. Giet ze daarna af. (1/3)
Verwarm de rookworst. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pel de uien en snijd ze in stukjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes appel en ui vijf minuten op een laag vuur. Voeg wat zout en royaal peper toe. Stamp de aardappelen fijn samen met het appel-ui mengsel en de spruitjes. Voeg de mosterd toe. Maak vervolgens de “jus voor stamppot” klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de worst in stukken. (2/3)
Verdeel de stamppot over vier grote borden en leg de worst ernaast. Schep de jus erover.
Tip: Je kan ook uitgebakken spekblokjes aan de stamppot toevoegen.
DIT GERECHT IS VOOR 4 PERSONEN.
EET SMAKELIJK.
(3/3)
Bron: TV Krant feed
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!