,

Intermezzo lokaal

Kees de JongINTERMEZZO LOKAAL is een programma voor de liefhebbers van de blaasmuziek, met name de blaas- en volksmuziek uit Tsjechië, Duitsland, Oostenrijk en het Sloveense Oberkrain en niet de vergeten de blaasmuziek van de talloze Nederlandse orkesten. Ook de orkesten uit België, Zwitserland en Slowakije komen aan bod.
Het programma besteedt ook aandacht aan harmonie- en fanfaremuziek, bij voorkeur uit de eigen gemeente.
Het programma wordt sinds medio 2001 samengesteld en gepresenteerd door Kees de Jong en is sinds 6 april 2005 te beluisteren op de woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur (om de twee weken, de oneven weken).
Techniek is sinds oktober 2018 in handen van Ton van Nispen.
In het programma worden ook regelmatig gasten uitgenodigd. Gasten hoeven niet op een uitnodiging te wachten. Ze kunnen ook zelf contact opnemen als ze iets te vertellen hebben of hun evenement willen promoten. Diverse gasten van in en buiten de gemeente maakten de afgelopen jaren al hun opwachting, zelfs van buiten de landsgrenzen.

U kunt het programma bereiken door een briefje te sturen naar Radio Rucphen FM, Postbus 55, 4715 ZH Rucphen o.v.v. Intermezzo Lokaal.
U kunt ook mailen naar keesdejong@radiorucphen.nl of bellen naar 0165-342480 (tijdens de uitzending).

Speciaal voor de liefhebbers van de blaasmuziek, die graag eens zo´n concert of festival willen bezoeken, is er een agenda van de diverse evenementen en festivals, die er in de komende tijd worden georganiseerd. Daarop staan niet alleen concerten, evenementen en festival uit de eigen regio, maar ook die wat verder weg plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld in Oost-Brabant of Noord-Limburg. De agenda wordt uiteraard steeds bijgewerkt.