,

Boek- en bioscoopbesprekingen in Koffiepauze met Ria van 5 december 2018

Hieronder vind je de boek- en bioscoopbesprekingen zoals die in de uitzending van woensdag 28 november 2018 aan bod kwamen:

BOEKBESPREKINGEN

RECEPTEN EN VERHALEN
De titel is VAN BRABANTSE GROND. Horecastudenten van het Koning Willem I-college, De Rooi Pannen, de Cas Spijker Academie van het Cingel College, De Leijgraaf en het Summa College bezochten het hele jaar door verschillende boeren en ondernemers, allemaal aangesloten bij SlowFood Brabant. Als onderdeel van het lespakket bezochten ze verschillende boeren en ontwikkelden recepten met hun producten. Het boek bevat verhalen van boeren uit de hele provincie. Elk verhaal wordt afgesloten met een verrassend en maakbaar recept dat door de studenten is ontwikkeld. Lokaal en seizoensgebonden eten is in Brabant een cadeautje. De seizoenen leveren een grote variatie en de provincie biedt bijzondere duurzame producten. Dit boek verschijnt op 10 december 2018. Voor meer informatie kijk je op de website www.van-brabantse-grond.nl

THRILLER
De schrijver is JAMES PATTERSON en de titel is DE ZEVENTIENDE VERDACHTE. Dit boek heeft 317 pagina’s. San Francisco is in de ban van een onvoorspelbare moordenaar. Het onderzoek brengt brigadier Lindsay Boxer in contact met een onwillige informant. De informatie die ze krijgt lijkt erop te wijzen dat er iets vreselijk mis is binnen het politiecorps. De jacht op de moordenaar lokt haar naar onbekend terrein. De vriendinnen van de Woman’s Murder Club beginnen zich zorgen te maken maar nu er levens op het spel staan kan Lindsay niet anders dan tot het uiterste gaan. Haar integriteit stond nooit eerder op het spel. Nu treft ze een moordenaar die vastbesloten is om haar alles af te nemen.

ROMANTISCH
De schrijfster is CHANTAL VAN GASTEL en de titel is BESTEMD VOOR MIJ. Het boek heeft 319 pagina’s. De feestdagen staan voor de deur en Jessica kijkt uit naar een lang weekend met haar beste vriendinnen. Al jarenlang delen ze alles met elkaar, maar ze zien elkaar veel te weinig. Daarom besluiten ze bij elkaar te komen in het familiehuis waar Jessica en Mickey vroeger al hun vakanties doorbrachten. Bij aankomst wacht hen echter een verrassing De meiden zijn niet de enige gasten in het vakantiehuis. Herinneringen komen tot leven, waaronder ook die aan een oude liefde, die Jessica liever wil vergeten. Maar dát laat het huis niet toe.

BIOSCOOPBEPREKING
De volgende films zijn te zien in de volgende bioscopen; Cine-service Etten Leur, City Roosendaal en Kiek in de Pot te Bergen op Zoom.

KINDERFILM
Titel: RALPH BREAKS THE INTERNET. Vanaf volgende week is deze film ook in 3D te bekijken. Ralph en Vannelope duiken in de spannende wereld van het internet om op zoek te gaan naar een vervangend onderdeel van videogame Suger Rush. Tijdens hun zoektocht worden ze geholpen door de Netizens die hen helpen de weg te vinden.

ROMANTISCHE KOMEDIE
Titel: FIRST KISS. Met hoofdrollen voor; Buddy Vedder als Yannick en Vajèn van den Bosch als Roos. Roos gelooft niet in one-night-stands. Ware liefde is het enige dat telt voor haar. Wanneer haar belangrijkste concurrent het cosmeticabedrijf van haar moeder wil overnemen, lijkt liefde meer afwezig dan ooit. Toch leert Roos dat, ondanks jaloezie, gekonkel en bedrog, échte liefde altijd een manier vindt om zijn ware gezicht te laten zien.

DRAMA
Titel I AM NOT A WITC. Met in de hoofdrol; Maggie Mulubwa als Shula. Wanneer een jong meisje opeens verschijnt in een afgelegen dorpje, gebeuren er vreemde dingen waardoor de bewoners haar beschuldigen van hekserij. Ze wordt overgedragen aan de minister van toerisme en plaatselijke religies, die haar onderbrengt bij een aantal heksen die haar – als ambtenaren van de overheid- moeten leren haar werk zo goed mogelijk uit te voeren. De heksen geven haar ook een naam: Shula.

ROMANTISCHE KOMEDIE
Titel ALL YOU NEED IS LOVE. Met in de hoofdrollen o.a. Bracha van Doesburgh als Olivia, Fedja van Huêt als Maarten ter Horst en Waldemar Torenstra als Gerco. Maarten ter Horst is de presentator van het populaire TV-programma ‘All You Need Is Love’, verdwijnt op de vooravond van de befaamde kerstspecial. Hij stapt zonder dat zijn redactie het weet op het vliegtuig en vlucht naar de Schotse Hooglanden. De kerstspecial komt steeds dichterbij en er wordt gezocht naar een nieuwe presentator. Lukt het hen om zonder Doctor Love gebroken harten te lijmen en alle geliefden te herenigen?

SCIENCE FICTION/FANTASIE TE BEKIJKEN IN 3D
Titel MORTAL ENGINES. Met in de hoofdrollen: Hera Hilmar als Hester Shaw, Robert Sheehan als Tom Natsworthy en Hugo Weaving als Thaddeus Valentine. Vele eeuwen na de zestig-minuten oorlog is de aarde onvruchtbaar en zijn er geen natuurlijke brandstoffen meer. De steden zijn zelfstandige stadstaten geworden en zwerven rond op zoek naar brandstoffen die ze van andere steden afnemen. De jonge Tom Natsworthy kruist het pad van Hester Shaw, waarmee hij voorgoed de wereld zal veranderen.

DRAMA
Titel RAFAEL met in de hoofdrollen: Melody Klaver als Kimmy en Nabil Mallat als Nazir. Wanneer Nabil aan het begin van de Arabische Lente geen visum krijgt om in Nederland bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn, besluit hij illegaal de oversteek naar Europa te maken. Tijdens deze helse reis krijgt hij alleen hulp van zijn zwangere Nederlandse vrouw Kimmy. Nazir komt terecht in Lampedusa.

Voor meer info en trailers, ga naar: www.c-cinema.nl