,

Boek- en bioscoopbesprekingen van Ria op woensdag 12 juni 2019

Hieronder vind je de boek- en bioscoopbesprekingen uit Koffiepauze Met Ria van woensdag 12 juni 2019. De gehele uitzending kun je nu terugluisteren via >>> Uitzending Gemist.

BOEKBESPREKING

PSYCHOLOGISCHE ROMAN
De schrijfster is Diane Broeckhoven en de titel is DE BUITENKANT VAN MENEER JULES. Dit boek heeft 67 pagina’s. Het dagelijks leven van het bejaarde echtpaar Jules en Alice verloopt met vertrouwde tradities tot Jules plotseling overlijdt. Zij neemt op haar eigen niet traditionele manier afscheid van Jules, waarbij hun autistische buurjongen David zijn eigen rol heeft. Een gevoelig onderwerp als doodgaan krijgt in deze vorm iets tastbaars. Niet eng of dramatisch, zeker niet alledaags, maar wel voorstelbaar. Mooi beschreven hoe een jarenlang samenzijn ook met de dood vol passie kan worden afgesloten.

THRILLER
De schrijver is Kasper van Beek en de titel is VOGELVRIJ. Het boek heeft 286 pagina’s.De dertiger Olaf is gelukkig getrouwd met Liesbeth die hij sinds zijn zestiende kent, heeft een goede baan in het productontwikkelingsbedrijf van haar vader, een mooi huis in Amstelveen en sinds kort een nieuwe, dure auto. Op een dag vind hij bij de post een groene envelop met daarin een foto van hemzelf en een andere man in een besneeuwd landschap bij een bevroren meer. Hij herkent zichzelf, maar niet de andere man of het landschap. Maar omdat hij een jaar terug een zwaar auto ongeluk had waardoor hij nog steeds last heeft van geheugenverlies, begint de foto zijn leven zo te beheersen, dat hij op onderzoek gaat. Het verhaal is met veel vaart geschreven, en heeft een sterke plot die steeds verrassende wendingen neemt, en je als lezer vaak op het verkeerde been zet.

ROMAN
De schrijfster is Susan Anne Mason en de titel is MET DE BESTEBEDOELINGEN. Het boek heeft 367 pagina’s. Canada vlak na de eerste wereldoorlog. Om haar zus te helpen bij een nare strijd om de voogdij over haar zoontje Christian, solliciteert Grace Abernathy onder een valse naam naar een positie als kindermeisje bij de rijke grootouders van de jongen. Ze ontdekt tot haar verbazing dat ze een zwak heeft voor Christians voogd. Maar hij is al verloofd, en wel met een vrouw die een vreselijke stiefmoeder zou zijn…

BIOSCOOPBESPREKING
De volgende films zijn te zien in de bioscopen Cine-service Etten Leur, City Roosendaal en Kiek in de Pot te Bergen op Zoom:

KOMISCH DRAMA
Met als titel LE GRAND BAIN en in de hoofdrollen: Mathieu Almaric als Bertrand en Guillaume Canet als Laurent.
In het gemeentelijk zwembad trainen Bertrand, Laurent en hun vrienden onder het gezag van Delphine. Samen voelen ze zich vrij en nuttig. Ze gooien al hun energie in een discipline die voorheen eigendom was van vrouwen, namelijk het synchroonzwemmen. Deze uitdaging zal hen in staat stellen om de zin in het leven weer terug te vinden.

ROMANTISCH KOMISCH DRAMA
Met als titel GLORIA BELL en in de hoofdrollen: Julianne Moore als Gloria en John Turturro als Arnold.
Gloria is een vrijgevochten vrouw van in de vijftig. Maar hoewel ze eenzaam is haalt ze het beste uit haar situatie en vult ze haar nachten op feesten voor alleenstaande volwassenen in Los Angeles, steeds op zoek naar de liefde. Haar fragiele geluk verandert wanneer ze Arnold ontmoet en ze zich vervolgens helemaal geeft in hun intense relatie.

Voor meer informatie en trailers kijk je op www.c-cinema.nl