,

Boek- en filmbesprekingen in Koffiepauze met Ria van 19 september 2018

Hieronder vind je de boek- en bioscoopbesprekingen zoals die in de uitzending van woensdag 19 september 2018 aan bod kwamen:

BOEKBESPREKINGEN

THRILLER
De schrijver is Toni Coppers en de titel is DE JONGEN IN HET GRAF. Het boek heeft 317 pagina’s.
Dit is een veertiende Liese Meerhout-thriller, waarin deze keer hoofdinspecteur Masson de hoofdrol opeist. Sinds de veroordeling van seriemoordenaar Meersman weet Masson dat deze niet zes maar zeven kinderen heeft ontvoerd, misbruikt en afgeslacht. Het zevende lijk is nooit gevonden. Meersman ontkent. Bewijzen zijn er nooit gevonden. Meersman roept op zijn sterfbed Masson bij hem in de gevangenis en hij onthult de begraafplaats van het zevende kind. Maar daar blijkt een ouder kind te liggen. Ondertussen sterft een oude dame in het hotel van de vriendin van Masson. Een ongeluk? Of is er meer aan de hand? Een moeilijke zaak. De ontknoping is voor zowel voor de politieman als voor de lezer verrassend.

ROMAN
De schrijver is Peter Buwalda. De titel is BONITA AVENUE. Het boek heeft 542 pagina’s.
De explosie bij SE Fireworks in Enschede in 2000 is de voorbode van uit elkaar groeiende familierelaties tussen Siem Sigerius (rector van Turbantia University), Joni en Janis (zijn stiefdochters), Aaron Bever, Joni’s vriendje, en Wilbert, Siem’s zoon uit zijn eerste huwelijk. Wilbert is ontspoord, veroordeeld wegens moord, komt uit de gevangenis en zorgt voor onrust in het gezin. Siem komt erachter dat Joni en Aaron jarenlang geld verdienden met een twijfelachtige hobby. Daarna storten ze volledig in. Joni bouwt een carrière op in Californië. Pas acht jaar na de vuurwerkramp komt Aaron er vanuit België achter wat er zich in 2000 allemaal heeft afgespeeld. Een vlot vertelde psychologische roman over een sympathieke vader die te gronde wordt gericht, met thema’s als dood, jaloezie, wraak, schuldgevoel en seksualiteit.

INFORMATIEF
De schrijvers zijn Jan Taminiau en Reinier van der Aart en de titel is JAN TAMINIAU. Dit boek heeft 120 pagina’s.
Dit is een fotoboek over de bekende hedendaagse modeontwerper Jan Taminiau. Na een persoonlijk voorwoord over de achtergronden van het boek, volgt een reeks beeldpagina’s met fraaie foto’s in een combinatie van kleur en zwart-wit over het ontwerp- en maakproces van verschillende creaties uit 2009, 2010, 2011, 2013 ( de 2 kroningsjurken van Koningin Máxima) en 2018.Vervolgens twee uitgebreide series met kleurenfoto’s van het inrichtingsproces van de tentoonstelling in het Centraal museum en een grote variatie aan spectaculaire jurken, op dubbelgevouwen pagina’s. Tenslotte een hoofdstuk met pagina grote foto’s van details van met de hand geborduurde versieringen van de dameskleding naar ontwerp van Taminiau. Een fraai kijk- en bladerboek voor de liefhebber.

BIOSCOOPBESPREKING
De volgende films zijn vanaf heden te zien in de bioscopen; Cine-Service Etten Leur, City Roosendaal en Kiek in de Pot te Bergen op Zoom.

ANIMATIE-FAMILIEFILM
Titel: BRANDWEER SAM-KLAAR VOOR ACTIE. Als een brandende oliewagen richting Piekepolder rijdt, is brandweer Sam klaar voor een gedurfde reddingsactie. Dit wordt ter plaatste gefilmd door Mandy en Sarah. Zij zetten het op hun website Piekepolder Online. De video wordt opgemerkt door een Hollywood regisseur. Hij wil een film maken met Sam. Alleen wil de jaloerse tegenspeler van Sam ook de hoofdrol. Hij doet er dan ook alles aan om die rol van Sam af te pakken. Tijdens het filmen gebeuren er allerlei ongelukjes waarbij Sam gewond had kunnen raken. Als Sam’s tegenspeler het veiligheidslint van een vluchtauto doorknipt, vindt er een heel gevaarlijk ongeluk plaats. Alles lijkt erop of dit Sam zijn schuld is. Mag brandweerman Sam de film nog afmaken. En komen Mandy en Sarah erachter wiens schuld dit ongeluk werkelijk was?

ACTIE-COMEDY
Titel: JOHNNY ENGLISH STRIKES AGAIN met in de hoofdrol Rowan Atkinson als Johnny English.
Wanneer door een cyberaanval de identiteiten van alle undercover-agenten bekend worden, is alle hoop gevestigd op Johnny English. Hij geeft zijn pensioen op en gaat op zoek naar het meesterbrein achter de aanval. Als iemand met maar weinig competenties en vreemde gewoontes, moet English echter de uitdagingen van de moderne technologie overwinnen om zijn missie te doen slagen.

WAARGEBEURD DRAMA
Titel: THE MERCY, met in de hoofdrollen; Colin Firth als Donald Crowhurst, en Rachel Weisz als Clare Crowhurst.
Deze film vertelt het verhaal van solozeiler Donald Crowhurst. Om zijn noodlijdend bedrijf te redden, besluit hij in 1968 mee te doen aan een non-stop solo zeilrace om de wereld. Hij laat vrouw en kinderen achter om deze reis te gaan maken. Al snel blijkt zijn boot mankementen te vertonen en realiseert hij zich de lange wereldreis zwaar onderschat te hebben. Je ziet zijn problemen en eenzaamheid tijdens de reis. En zijn wachtende vrouw en kinderen die op zijn terugkeer wachten.

COMEDY
Titel DORIS, met in de hoofdrol; Tjitske Reidinga als Doris Doorenbos.
Doris is een gescheiden vrouw met twee kinderen. Aan de vooravond van haar 45-ste verjaardag is Doris op een dood punt aanbeland. Terwijl de mensen om haar heen carrière maken en drukke volwassen levens leiden, is er van Doris’ eigen dromen maar weinig terechtgekomen.

HISTORISCH DRAMA
Titel: THE HAPPY PRINCE. Met in de hoofdrollen; Rupert Everett als Oscar Wilde, Colin Firth als Reggie Turner, Emily Watson als Constance Wilde en Colin Morgan als Alfred Bosie Douglas.  The Happy Prince vertelt het verhaal van de laatste dagen in het tragische leven van Oscar Wilde. Oscar was ooit een van de meest beroemde schrijvers van Engeland, maar is nu een superster die op een zijspoor staat. We volgen Oscar door een van zijn laatste nachtelijke zwerftochten door Parijs. Dronken valt hij van een tafel in een variété. Als hij even later op zijn sterfbed ligt, omringd door vrienden, komt het verleden weer naar boven.

Voor meer info en trailers, ga naar: www.c-cinema.nl