,

Boek- en bioscoopbesprekingen van Ria op woensdag 9 oktober 2019

Hieronder vind je de boek- en bioscoopbesprekingen uit Koffiepauze Met Ria van woensdag 9 oktober 2019. De gehele uitzending kun je nu terugluisteren via >>> Uitzending Gemist.

BOEKBESPREKING

INFORMATIEF
Deze week komt dit boek uit. Het is nog niet in de bibliotheek te verkrijgen.
De schrijver is Renny de Bruyn en de titel is DE KLEURRIJKE KEEPER. Het boek heeft 112 pagina’s.
Een oud-keeper kijkt terug op zijn ervaringen tussen de palen. Hoe zit het karakter van een doelman in elkaar? Welke blessures zijn karakteristiek en welke positie neemt de keeper in binnen het veld, maar ook daarbuiten? Renny de Bruyn weet op een luchtige en hilarische wijze de bijzondere positie van de keeper te beschrijven. Een aanrader voor iedereen die de keeper een warm hart toedraagt. En voor hen die willen ontdekken hoe een keeper in elkaar steekt. De bekende illustrator Gijs Kast heeft in het boek prachtige kenmerkende tekeningen gemaakt van de lichaamstaal van de keeper.
Voor meer informatie over dit boek kan je kijken op: www.lecturis.nl

VERHALEND
De schrijver is Martin Bril en de titel is VADER EN DOCHTERS. Het boek heeft 127 pagina’s.
In zijn vele columns schreef Martin Bril al vaak over zijn dochters. Deze verhalen zijn nu gebundeld. Herkenbare situaties over de dochter die steeds weer kleedgeld vraagt, de andere dochter die hij van een feestje ophaalt, of over beide dames die hem maar een enorm ouderwetse zeur vinden. Van die kleinste dagelijkse onbenulligheden weet Bril de schoonheid te beschrijven. De lezer leeft mee met de vader die zijn puberende dochters ziet opgroeien, met alle vermakelijke problemen die daarbij horen. De schrijver zelf zie je worstelen met de vraag hoe hij zijn dochters moet loslaten…

THRILLER
De schrijfster is Louise Boije af Gennäs en de titel is DOELGERICHT. Het boek heeft 479 pagina’s. Dit is deel 3 van de Resistance-trilogie.
Sara’s leven is in één jaar compleet veranderd. Veel mensen uit haar naaste omgeving zijn onder vreemde omstandigheden om het leven gekomen. De politie en het ziekenhuis proberen Sara ervan te overtuigen dat alles te wijten is aan ongelukkige toevalligheden. Ondanks gevaar voor eigen leven komt Sara hiertegen in opstand. De grootste samenzwering van de eeuw staat op het punt om te worden ontrafeld.

BIOSCOOPBESPREKING
De volgende films zijn te zien in de bioscopen Cine-service Etten Leur, City Roosendaal en Kiek in de Pot te Bergen op Zoom:

FAMILIE-JEUGD-KINDERFILM
Met als titel: DE BRIEF VOOR SINTERKLAAS.
Sinterklaas heeft een tekort aan Pieten en gaat een auditie houden om zo weer aan snelle goede Pieten te komen.

CONCERTFILM
Met als titel S&M 2 METALLICA and San Francisco Symphony.
Een live concert van deze heavy metalband.

FAMILIEFILM
Met als titel: WHITESTAR. In de hoofdrollen: Richelle Plantinga als Megan en Britt Dekker als de oudere Megan.
Tijdens de vakantie werken Megan en haar beste vriendin bij de stal van een bikkelharde paardenhandelaar. Megan heeft er altijd van gedroomd om een succesvolle dressuurrijder te worden. Dan komt Whitestar op haar pad waarmee ze een bijzondere band opbouwt. Whitestar blijkt een onhandelbaar paard,en de handelaar wil van hem af. Megan weet hem te redden, en bij haar blijkt het paard over bijzondere talenten te beschikken. De handelaar eist hem terug om wedstrijden mee te rijden…maar zonder succes. Wanneer een oudere Megan een aantal jaren later Whitestar tegenkomt op een dressuurwedstrijd, blijkt de band tussen Megan en Whitestar onafscheidelijk. Samen halen ze het beste in elkaar naar boven en is Whitestar een échte winnaar.

DRAMA
Met als titel: DE BELOFTE VAN PISA. In de hoofdrol: Shahine el Hamus als Sam.
Sam wordt toegelaten tot het prestigieuze muziek lyceum in Amsterdam Zuid.
Bij ijssalon Pisa belooft hij aan zijn oudere broer dat hij niet zal afhaken en zal slagen voor zijn eindexamen. Maar dan wordt zijn broer gearresteerd voor een overval en moet Sam op eigen kracht de belofte van Pisa gestand doen.

ACTIE THRILLER
Met als titel: GEMINI MAN. In de hoofdrol Will Smith als Henry Brogan. Te bekijken in 2 en 3D.
Henry Brogan is huurmoordenaar maar wordt opeens zelf het doelwit als hij achtervolgd wordt door een jongere concurrent die zijn acties telkens lijkt te kunnen voorspellen. Hij moet zichzelf als jongere gekloonde uitgave uitschakelen.

Voor meer informatie en trailers kijk je op www.c-cinema.nl