,

Boek- en bioscoopbesprekingen van Ria op woensdag 14 augustus 2019

Hieronder vind je de boek- en bioscoopbesprekingen uit Koffiepauze Met Ria van woensdag 14 augustus 2019. De gehele uitzending kun je nu terugluisteren via >>> Uitzending Gemist.

BOEKBESPREKING

THRILLER
De schrijver is Alafair Burke en de titel is DE EX. Het boek heeft 334 pagina’s.
De jonge Amerikaanse strafrechtadvocate Olivia wordt gevraagd haar ex-verloofde Jack te verdedigen in een drievoudige moordzaak. Omdat ze ervan overtuigd is dat hij onschuldig is, zegt ze toe. Als ze dieper in de zaak duikt, vraagt ze zich toch af of hij echt wel onschuldig is. Met vaart geschreven en een goede sfeertekening, en de meningsverschillen met de mensen van het openbaar ministerie worden goed omschreven en maken veel duidelijk.

ROMANTISCH
De schrijfster is Cristina Caboni en de titel is DE DROMENWEEFSTER. Dit boek heeft 334 pagina’s.
Camilla heeft als kledingontwerper de ambitie om het perfecte kledingstuk te maken voor haar klanten. Op een dag krijgt ze een jurk in handen van haar overleden tante, die ze nooit gekend heeft. Het is een oogverblindende jurk, en gemaakt door de legendarische Maribelle, die bekend stond als de “dromenweefster”. Elk kledingstuk dat ze maakte, was uniek en ademde het karakter van de draagster. Een inspiratiebron voor de jonge Camilla. Aan de hand van de jurk gaat ze op zoek naar het verhaal van haar tante, en Maribelle, en ze weet, Parijs is de plek om dat avontuur te beginnen. In die romantische kronkelende straatjes begint ze haar ontdekkingsreis waarin dromen uitkomen…

INFORMATIEF WAARGEBEURD VERHAAL
De schrijver is Jan Schneider en de titel is IN DE HEL VAN BIRMA. Het boek heeft 159 pagina’s, waarvan 16 met illustraties.
Jan Schneider, leraar Duits in Bandoeng, Java, is reserve officier van het KNIL, die tijdens de Tweede Wereldoorlog krijgsgevangen werd door de Japanners en ingezet bij de aanleg van de Birma-spoorweg.
Het is geen dagboek, maar een verslag dat Schneider achteraf begon te schrijven toen alles nog vers in zijn geheugen lag. Het verhaal getuigt van zijn wanhoop en verdriet, maar ook de kracht om door te kunnen gaan. Hij sluit ook vriendschap, met later bekende, lotgenoten zoals Wim Kan en dominee Mak, de vader van Geert Mak. Een aangrijpend document.

BIOSCOOPBESPREKING
De volgende films zijn te zien in de bioscopen Cine-service Etten Leur, City Roosendaal en Kiek in de Pot te Bergen op Zoom:

KOMEDIE/ANIMATIE
Met als titel; FRENEMIES THE ANGRY BIRDS MOVIE NL en te bekijken in 2 en 3D.
Red, Chuck, Bomb en co. ondernemen een nieuw avontuur. Koning Mudbeard is heerser over de kwaadaardige varkens die een bondgenootschap aangaat met een andere schurk. Samen beramen ze een wraakplan nadat hun thuisland vernietigd werd.

COMEDY/DRAMA
Met als titel; ONCE UPON A TIME… IN HOLLYWOOD met in de hoofdrollen; Leonardo DiCaprio als Rick Dalton, Brad Pitt als Cliff Booth en Al Pacino als Marvin Schwarz.
In de zomer van 1969 is acteur Rick Dalton op zijn retour, en voelt hij aan dat zijn dagen als leading man in tv-westerns stilaan geteld zijn. Hij vindt troost bij zijn rechterhand en stuntman Cliff Booth die tevens zijn chauffeur en klusjesman is. Rick ziet met lede ogen aan dat Hollywood een nieuw tijdperk ingaat.

BIOGRAFISCH DRAMA
Met als titel; ROCKETMAN met in de hoofdrollen; Taron Egerton als Elton John en Jamie Bell als Bernie Taupin.
Rocketman vertelt het waargebeurde verhaal van Elton John. Elton besluit als jonge jongen naar het beroemde conservatorium Royal Academy of Music te gaan, waarna hij vervolgens een muzikale samenwerking met Bernie Taupin aangaat. Uiteindelijk zal hij uitgroeien tot een wereldster.

Voor meer informatie en trailers kijk je op www.c-cinema.nl