,

Boek- en bioscoopbesprekingen in Koffiepauze met Ria van 20 februari 2019

Hieronder vind je de boek- en bioscoopbesprekingen zoals die in de uitzending van woensdag 20 februari 2019 aan bod kwamen.

BOEKBESPREKINGEN

ROMANTISCHE ROMAN
De schrijfster is Katie Fforde en de titel is HET BUITENHUIS. Dit boek heeft 318 pagina’s.
Fran droomt al haar hele leven ervan om op een boerderij te werken en nu lijkt die droom werkelijkheid te worden. Een ver familielid uit Gloucestershire vraagt haar om een jaar lang te proberen haar moeilijk lopende boerenbedrijf weer op de rit te krijgen. Als de boerderij aan het eind van het jaar goed draait, zal Fran later, als haar oud-tante overlijdt alles erven. Fran zegt vol overtuiging ja, maar ze vergeet twee dingen; ze weet letterlijk niets van het boerenbedrijf en… ze is bang voor koeien! Gelukkig krijgt ze hulp van de aantrekkelijke, rijke buurman Anthony. Maar is hij geïnteresseerd in Fran… of in het land dat bij de boerderij hoort? Een onweerstaanbaar verhaal over liefde, familie en moderne problemen.

LITERAIRE THRILLER
De schrijvers zijn Peter Römer en Annet Hock. Het boek heet OOG OM OOG. Het heeft 277 pagina’s.
Al meer dan twintig jaar kent de vriendengroep rond Sander en Lucas elkaar. Vier stellen die lief en leed, zon- en feestdagen met elkaar deelden. Ze gingen minimaal een keer per jaar met hun gezinnen naar Schiermonnikoog. Maar toen de kinderen eenmaal het huis uit waren werd de vriendschap minder vanzelfsprekend. Uit nostalgie besluiten ze nog eens terug te gaan naar Schiermonnikoog. Maar het is niet meer hetzelfde. De onderlinge verhoudingen zijn veranderd. Er is veel gebeurd. Wat een vrolijke reünie had moeten worden loopt uit op een drama.

ROMAN
De schrijfster is Cristina López Barrio en de titel is NEVEL IN TANGER. Het boek heeft 302 pagina’s.
Flora Gascón is getrouwd met een saaie man. Het lukt haar niet om zwanger te worden. Ook een carrière als vertaalster van grote literatuur is niet van de grond gekomen. Het lot brengt een man op haar pad die haar verleidt, tijdens een avondje uitgaan. Als ze na een gepassioneerde nacht naar haar oude leven terugkeert, realiseert ze zich dat ze alleen zijn naam weet: Paul. En dat er een boek op zijn hotelkamer lag: Nevel in Tanger. Ze koopt dat boek en ontdekt dat de hoofdpersoon diezelfde Paul blijkt te zijn. In een opwelling koopt ze een vliegticket naar Marokko, waar ze naar hem op zoek gaat.

BIOSCOOPBESPREKING
De volgende films zijn te zien in de bioscopen; Cine-Service Etten Leur, City Roosendaal en Kiek in de Pot te Bergen op Zoom:

ACTIE/DRAMA
Titel: COLD PURSUIT. Met in de hoofdrollen; Liam Neeson als Nels Coxman en Laura Dern als Grace Coxman.
Nels is een hardwerkende sneeuwploeg bestuurder. Hij is van levensbelang voor een badplaats in de Rocky Mountains, omdat hij degene is die de winterwegen overzichtelijk houdt. Nels moet zijn rustige bergleven verlaten als zijn zoon wordt vermoord door een machtige drugsbaron. Nu hij niets meer te verliezen heeft, zint hij op wraak.

DRAMA
Titel: ROMA. Met in de hoofdrol; Yalitza Aparicio als Cleo.
Deze bekroonde film werd geproduceerd door Alfredo Cuarón. In de film Roma brengt Cuarón een ode aan het dienstmeisje Cleo, dat zonder dat ze er veel voor terug kreeg, een belangrijke rol speelde in zijn jeugd in Mexico, begin jaren 70. We worden als kijker deelgenoot van het uiteenvallen van een upperclass gezin. Vader verdwijnt, zogenaamd voor zaken. Cleo raakt zwanger van een vriendje dat haar vervolgens dumpt.

Voor meer info en trailers, ga naar: www.c-cinema.nl