,

Boek- en filmbesprekingen in Koffiepauze met Ria van 10 oktober 2018

Hieronder vind je de boek- en bioscoopbesprekingen zoals die in de uitzending van woensdag 10 oktober 2018 aan bod kwamen:

BOEKBESPREKINGEN

ROMANTISCH
De schrijver is Nicholas Sparks. De titel is LEVEN VOOR DE LIEFDE. Het boek heeft 318 pagina’s. Hope Anderson staat op een kruispunt in haar leven: haar relatie is op een dood spoor terecht gekomen en haar vader de ziekte ALS blijkt te hebben. Om tot rust te komen en alles op een rijtje te krijgen, gaat ze een tijdje naar het familiehuis in Sunset Beach. Daar ontmoet ze Tru Walls, een man die sinds de dood van zijn moeder in het reine probeert te komen met zijn familieverleden. Hij moet zien te achterhalen wie en waar zijn vader is. Hope en Tru voelen zich onmiddellijk tot elkaar aangetrokken, maar staan al snel voor een onmogelijke keuze: die tussen hun familie en hun persoonlijke geluk. Een verhaal vol diepe emoties en onverwachte wendingen. Goed geschreven en extreem romantisch.

THRILLER/ROMANTISCH
De schrijfster is Jennifer Armentraut. De titel is EEN TWEEDE KANS. Dit boek heeft 399 pagina’s. Er gebeuren vreemde dingen in Sasha’s leven. Ze heeft het gevoel dat iemand haar bespioneert. Ze hoort geregeld geritsel. Ze ontvangt bedreigingen, en dan krijgt ze een ringvinger in een doosje. Alle reden om heel hard weg te rennen, maar ze heeft een nóg grotere reden om te blijven: Cole. In deze heerlijke romantische thriller verweeft de schrijfster een horrorverhaal op subtiele wijze met een liefdesverhaal.

ROMAN
De schrijver is Julius Reynders. De titel van het boek is DE ANATOMIE VAN HET GELUK. Het heeft 272 pagina’s. In de hoop de liefde te vinden gaat Jonathan, een wetenschapper van 37, op reis naar Zuid Amerika. De reis brengt hem langs een aantal clubs en bordelen, waar hij alleen maar somber van wordt. Op de terugweg leert hij Michel kennen, die hem inwijdt in de kunst van het vrouwen versieren. Jonathan past de theorie met succes toe. Zijn leven neemt daarna een onomkeerbare wending. Maar daarmee zijn niet alle problemen opgelost, integendeel. DE ANATOMIE VAN HET GELUK is een roman over de hedendaagse plicht in het leven te slagen. Door de vrijheid van de moderne tijd lijkt het geluk voor iedereen in het verschiet te liggen. Maar is dat ook echt zo?

BIOSCOOPBESPREKING
De volgende 8 films zijn vanaf heden te zien in de bioscopen; Cine-Service Etten Leur, City Roosendaal en Kiek in de Pot te Bergen op Zoom:

FAMILIEFILM
Titel: PARTYPIET PABLO: DE FILM, DE GESTOLEN CADEAUS.
Meneer van Driel besluit zich te verkleden als Party Piet Pablo en als de kinderen wakker worden aan te kloppen en zeggen dat het verkeerde cadeautje gebracht is. Wanneer er daarna geen nieuwe cadeaus gebracht worden, besluiten ze met Sinterklaas te bellen om te vertellen wat Party Piet Pablo heeft gedaan. Wanneer Pablo de schuld krijgt wordt hij erg verdrietig. Hij doet er vervolgens alles aan om zijn onschuld te bewijzen.

FAMILIEFILM
Titel: SINTERKLAAS EN DE VLUCHT DOOR DE LUCHT.
De verwende Floor vraagt aan haar vader een zwembad vol chocolademunten. Wanneer zelfs Sinterklaas hem niet kan helpen, ontvoert hij de Sint met zijn luchtballon. In ruil voor 1 miljoen munten zal hij Sinterklaas vrij laten. Lukt het de Pieten om de munten te maken, zodat de Sint op tijd is voor pakjesavond?

DRAMA
Titel: BENZINHO. met hoofdrollen voor o.a. Karine Teles als Irene, Otávio Muller als Klaus en Adriana Esteves als Sônia.
Irene woont met haar man Klaus en hun vier zoons vlakbij Rio de Janeiro. De deur klemt, de kraan lekt, maar aan liefde is er geen gebrek in dit huishouden. Hun oudste zoon Fernando is een getalenteerd handbalspeler. Hij wordt gescout door een Duitse profclub. Irene wist dat er een dag zou komen dat ze haar kind los zou moeten laten, maar hier had ze geen rekening mee gehouden. Toch heeft ze maar een paar dagen om haar eigen angsten te overwinnen en haar zoon de wijde wereld in te laten trekken.

KOMEDIE
Titel: TAMPOPO. Met in de hoofdrollen; Ken Watanabe als Gun en Tsutomu Yamazaki als Tampopo.
Een vrachtwagenchauffeur stopt bij een familie-noodle-shop en besluit hen te helpen om er een goedlopend restaurant van te maken. Een gevarieerd verhaal over relaties en de liefde voor eten.

BIOGRAFISCH DRAMA
Titel: FIRST MAN. Met in de hoofdrollen; Ryan Gosling als Neil Armstrong en Claire Foy als Janet Armstrong.
Een kijk in het leven van de Amerikaanse astronaut Neil Armstrong en de legendarische ruimtemissie waardoor hij de eerste man werd die een voet op de maan zette op 20 juli 1969. We volgen zijn reis die leidt tot deze gebeurtenis die gerust een van de gevaarlijkste in de geschiedenis van de ruimtereizen genoemd mag worden. Hiertoe behoren ook de offers die hij en het land moeten brengen.

DRAMA
Titel: DOGMAN. Met in de hoofdrollen; Marcello Fonte als Marcello en Edoardo Pesce als Simoncino.
Marcello baat in de jaren 80 een hondentrimsalon uit in een buitenwijk van Napels. Hij is een rustige en discrete man die door iedereen wordt gewaardeerd. De rust wordt verstoord wanneer zijn vriend Simoncino, een ex-bokser verslaafd aan cocaïne, de buurt terroriseert. De goedgelovige Marcello laat zich buiten zijn wil om, meeslepen in een spiraal van geweld. Dit verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

ACTIE
Titel: MILE 22. Met in de hoofdrollen; Mark Wahlberg als James Silva en Lauren Cohan als Alice Kerr.
Geheim agent James Silva is gestationeerd in Indonesië en wordt bijgestaan door een commando-eenheid van de CIA. Samen willen ze informant Li Noor het land uit smokkelen door hem vanuit het centrum van de stad naar een luchthaven 22 mijl verder te vervoeren. Onderweg moeten ze uit handen zien te blijven van de corrupte politie en de criminele onderwereld. Hun vijanden doen er alles aan om ze tegen te houden.

ROMANTISCH DRAMA
Titel: PLAIRE, AIMER ET COURIR VITE. Met in de hoofdrollen Vincent Lacoste als Arthur Prigent en Pierre Deladonchamps als Jacques Tondelli.
Jacques Tondelli is auteur en theaterschrijver uit Parijs die de fase heeft bereikt zich niet meer voor te kunnen stellen dat het beste nog moet komen. De jongere Arthur Prigent houdt van lezen en studeert in Rennes, Bretagne. Hun paden kruisen elkaar en de heren beleven een mooie tijd samen. Er hangt liefde in de lucht en tederheid bestrijdt de wanhoop. Maar blijft hun sprookje duren?

Voor meer info en trailers, ga naar: www.c-cinema.nl