,

Vernieuwde agenda Intermezzo Lokaal

AGENDA – INTERMEZZO LOKAAL

Sinds eind vorig jaar is er een nieuwe website www.polkafest.nl online, met daarop een landelijke agenda van blaasmuziekconcerten en -festivals. Omdat de landelijke concertinformatie al op deze website beschikbaar is, vermelden we hier alleen nog lokale en regionale evenementen.

Mei 2019.

Op Zaterdag, 18 Mei organiseert de kapel Die Isseltaler Musikanten een concert onder het motto: Zweimal Blasmusik. Zij hebben daartoe het orkest Die Scherzachtaler Blasmusik o.l.v. Anton Gälle  uitgenodigd. Het orkest van het originele Böhmischer Traum en zullen deze polka natuurlijk ook ten gehore brengen. Aanvang is 19.00 uur en de entree bedraagt € 17,50. Locatie is: Kulturhus de Borg, Babborgaplein 3a te Babberich (Zevenaar) Info: www.isseltalermusikanten.nl

 Op zondag, 19 mei is er bij Café Stroop in Bosschenhoofd weer een optreden van de Essener Muzikanten vanaf 14 uur. Gratis entree.

 Juni 2019.

Op zondag, 2 juni houden die Walddrum Musikanten hun kapellenfestival bij de Druiventros te Berkel-Enschot.Medewerking verlenen de Essener Muzikanten, die Heidefelder Muzikanten en Krajovjanka.

De aanvang is 12 uur en er is een gratis entree.

Ook op 2 juni vieren de Kemp’ner Musikanten hun 40-jarig bestaan en dat doen ze in Ontmoetings-centrumTielen aan de Kasteeldreef 34 te Kasterlee. De aanvang is 13.30 uur en er is gratis toegang.

Medewerking verlenen de Kemp’ner Musikanten zelf en de Tsjechische kapel Milocanka.

Een volgend evenement op deze 2e juni is de Muziekfeesten van de Stergalmers uit Wuustwezel (B).

De locatie daar is de lokale Vrije Basisschool aan de Molenheide in Wuustwezel. De aanvang is 13 uur en de toegang is gratis. Medewerking verlenen: De Stergalmers zelf, de Brechtse Hummel-Bummel en de Verbroederde Vrienden uit Olen.

Op 23 juni geven die Alpenjäger een terrasconcert bij partycentrum ‚t Stamineke aan de Brabersweg te Mijnsherenland. Aanvang 14.30 uur en het concert is gratis bij te wonen.

Juli 2019.

Op zondag, 7 juli is er in Huijbergen de Zomerfair bij café Hof van Holland in de Boomstraat te Huijbergen. De aanvang is 12.30 uur en de toegang is geheel gratis. Medewerking verlenen: de Alpenländer Blaaskapel, die Roseländer Musikanten, de Stabroekse Muzikanten en die Lageländer.

Op zondag, 14 juli, is er een optreden van de Essener Muzikanten in het openluchttheater te Nispen vanaf 14 uur.

September 2019.

Op zondag, 1 september is er een dubbelconcert met twee kleine kapellen. Zowel Mala Kapela als Einfach Böhmisch zullen daar een middagconcert verzorgen. De locatie is: Café Den Hook, Dorpsstraat 71 in Heythuyzen. De aanvang daar is 13.30 uur en de entree is gratis.

Op zondag, 22 september, is er een evaluatieconcert van Vlamo. De organisatie wordt verzorgd door de Essener Muzikanten en vindt plaats in C.C. De Kadans, Achter d’Hoven, in Wuustwezel (B).

Zaterdag,28 september. Dan houden die Alpenjäger weer hun jaarlijkse kapellenfestival in P.J. Muziekcentrum, Industrieweg te Klaaswaal. Deze keer met medewerking van de kapel Freunde Echo  en Blaskapelle Fresia. Aanvang is 17.30 uur en de entree is € 7,–.

Op zondag, 29 september treden de Essener Muzikanten op samen met de Alpenlander Blaskapel tijdens de oktoberfeesten in Huijbergen in eetcafé de Krom.

Oktober 2019.

Op zondag, 13 oktober is er weer een Zlata Muzika-concert in De Cammeleur, Hoge Ham 126 te Dongen, georganiseerd door Promotieteam Tsjechische Volksmuziek Dongen. Het concert zal worden verzorgd deze keer door het nieuwe kleine ensemble Malá Kapela (6 muzikanten + zanggroep).

De aanvang is: 14 uur en de entree bedraagt: € 5,–.

Op zaterdag, 19 oktober en op zondag 20 oktober houden de Essener Muzikanten weer hun jaarlijkse Muzikanten Feesten. In het voorprogramma zullen de Essener Muzikanten zelf spelen van 19 uur. Vanaf 21 uur zullen Vlado Kumpan und seine Musikanten hun beste beentje voorzetten en een lawine van Tsjechische melodieën de zaal in blazen. De locatie is de Heuvelhal in Essen (B). De entree bedraagt € 15,–.

Op zondag 20 oktober krijgen we dan de gebruikelijke zondag-editie van de Essener Muzikanten Feesten met medewerking van de Limburgse Boerenblaoskapel, de Torenkruiers uit België en de zeer bekende kapel Muzicanka. De aanvang is dan al om 11 uur en er is een entree van € 5,–. Ook dit evenement is in de Heuvelhal te Essen.

November 2019.

Op 3 november 2019 geven de Walddrum Musikanten hun najaarsconcert in de Druiventros te Berkel-Enschot. Aanvang is 14 uur en de toegang is gratis.

Op zaterdag, 9 november, komt Ernst Hütter met zijn Egerländer Musikanten weer naar Nederland. Zij gaan een concert verzorgen onder het motto: das 5e Fest der Blasmusik. De locatie is: Rabo-theater „de Meenthe“, Stationsplein 1 in Steenwijk. De aanvang is 20.15 uur en de entree bedraagt: € 40,–.

Op zaterdag, 16 November bestaat de kapel Stesti 10 jaar en ze willen dat graag groots vieren. Ze hebben daartoe de bekende Tsjechische kapel Mistrinanka uitgenodigd. De locatie van dit Stesti-festival is: Hotel Riche, Steenstraat 51 in Boxmeer. Aanvang is: 19 uur.

Kaarten in V.V.K.: € 15,– en aan de kassa: € 17,50. Info: www.stesti.nl.

Op zondag, 17 november 2019 houdt de kapel Kempische Egerland Freunde haar jaarlijkse najaarsconcert in de zaal van cultureel centrum Den Herd in Bladel. Aanvang is 12.30 uur en de entree is gratis.

December 2019.

Op zondag 22 december hebben de Essener Muzikanten een optreden tijdens de Kerstmarkt in Gooreind bij Wuustwezel (B) van 14.30 uur tot 19 uur.