,

Vernieuwde agenda Intermezzo Lokaal

AGENDA – INTERMEZZO LOKAAL

Sinds eind vorig jaar is er een nieuwe website www.polkafest.nl online, met daarop een landelijke agenda van blaasmuziekconcerten en -festivals. Omdat de landelijke concertinformatie al op deze website beschikbaar is, vermelden we hier alleen nog lokale en regionale evenementen.

Augustus 2019
Op 25 augustus verzorgen die Roselander Musikanten een OpenAir Concert bij Sieben Recreatie in R’daal. De aanvang is 14 uur.

Op 25 augustus verzorgt die Torfgräber Blaskapelle een optreden bij de Jacobahoeve in Dorst.
Aanvang is 14 uur.

Op 25 augustus houden de Ossekoppe een Frühschoppen, samen met die Lagelander uit Prinsenbeek bij Café Boulevard aan de Koninginnenstraat te Ossendrecht. Aanvang 12.30 uur.

September 2019
Op zondag, 1 september is er een dubbelconcert met twee kleine kapellen. Zowel Mala Kapela als Einfach Böhmisch zullen daar een middagconcert verzorgen. De locatie is: Café Den Hook, Dorpsstraat 71 in Heythuyzen. De aanvang daar is 13.30 uur en de entree is gratis.

Op zondag, 22 september, is er een evaluatieconcert van Vlamo. De organisatie wordt verzorgd door de Essener Muzikanten en vindt plaats in C.C. De Kadans, Achter d’Hoven, in Wuustwezel (B).

Op zondag, 22 september houden die Roselander Musikanten een zondagmiddagconcert bij café Stroop in Bosschenhoofd. Aanvang 14 uur.

Zaterdag,28 september. Dan houden die Alpenjäger weer hun jaarlijkse kapellenfestival in P.J. Muziekcentrum, Industrieweg te Klaaswaal. Deze keer met medewerking van de kapel Freunde Echo en Blaskapelle Fresia. Aanvang is 17.30 uur en de entree is € 7,–.

Op zondag, 29 september treden de Essener Muzikanten op samen met de Alpenlander Blaskapel tijdens de oktoberfeesten in Huijbergen in eetcafé de Krom.

Oktober 2019
Op zondag, 13 oktober is er weer een Zlata Muzika-concert in De Cammeleur, Hoge Ham 126 te Dongen, georganiseerd door Promotieteam Tsjechische Volksmuziek Dongen. Het concert zal worden verzorgd deze keer door het nieuwe kleine ensemble Malá Kapela (6 muzikanten + zanggroep).
De aanvang is: 14 uur en de entree bedraagt: € 5,–.

Op zondag 13 oktober houden die Roselander Musikanten weer hun Oktoberfest bij Sieben Recreatie te roosendaal vanaf 13 uur . Gratis entree.

Op zaterdag, 19 oktober en op zondag 20 oktober houden de Essener Muzikanten weer hun jaarlijkse Muzikanten Feesten. In het voorprogramma zullen de Essener Muzikanten zelf spelen vanaf 19 uur. Vanaf 21 uur zullen Vlado Kumpan und seine Musikanten hun beste beentje voorzetten en een lawine van Tsjechische melodieën de zaal in blazen. De locatie is de Heuvelhal in Essen (B). De entree bedraagt € 15,–.

Op zondag 20 oktober krijgen we dan de gebruikelijke zondag-editie van de Essener Muzikanten Feesten met medewerking van de Limburgse Boerenblaoskapel, de Torenkruiers uit België en de zeer bekende kapel Muzicanka. De aanvang is dan al om 11 uur en er is een entree van € 5,–. Ook dit evenement is in de Heuvelhal te Essen.

November 2019
Op 3 november 2019 geven de Walddrum Musikanten hun najaarsconcert in de Druiventros te Berkel-Enschot. Aanvang is 14 uur en de toegang is gratis.

Op zaterdag, 9 november, komt Ernst Hütter met zijn Egerländer Musikanten weer naar Nederland. Zij gaan een concert verzorgen onder het motto: das 5e Fest der Blasmusik. De locatie is: Rabo-theater „de Meenthe“, Stationsplein 1 in Steenwijk. De aanvang is 20.15 uur en de entree bedraagt: € 40,–.

Op zaterdag, 16 November bestaat de kapel Stesti 10 jaar en ze willen dat graag groots vieren. Ze hebben daartoe de bekende Tsjechische kapel Mistrinanka uitgenodigd. De locatie van dit Stesti-festival is: Hotel Riche, Steenstraat 51 in Boxmeer. Aanvang is: 19 uur.
Kaarten in V.V.K.: € 15,– en aan de kassa: € 17,50. Info: www.stesti.nl.

Op zondag, 17 november 2019 houdt de kapel Kempische Egerland Freunde haar jaarlijkse najaarsconcert in de zaal van cultureel centrum Den Herd in Bladel. Aanvang is 12.30 uur en de entree is gratis.

Op zondag 24 november geven die Roselander Musikanten een koffieconcert in C.C. De Geerhoek te Wouw van 11 tot 12.30 uur.

December 2019
Op zondag, 15 december houden die Roselander Musikanten weer hun Kerststadl bij Rottier Dance Studio te Roosendaal. Aanvang is 14 uur.

Op zondag 22 december hebben de Essener Muzikanten een optreden tijdens de Kerstmarkt in Gooreind bij Wuustwezel (B) van 14.30 uur tot 19 uur.

Op zondag, 29 december houden die Lagelander uit Prinsenbeek weer hun traditionele Oudjaars-concert in CR het Hert te Prinsenbeek. De aanvang is 12 uur en de toegang is gratis.

April 2020
Op zondag, 5 april houden de Walddrum Musikanten weer hun voorjaarsconcert bij de Druiventros te Berkel-Enschot. Aanvang is: 14 uur.

Mei 2020
Op zondag, 24 mei houden die Walddrum Musikanten uit Tilburg een festival met verschillende bekende kapellen. En daarvoor kunt u terecht bij de Druiventros in Berkel-Enschot. Aanvang 12 uur.

November 2020
Op zondag, 8 november is er weer het jaarlijkse najaarsconcert van de Walddrum Musikanten bij de Druiventros te Berkel-Enschot. Aanvang is 14 uur. Gratis entree.