,

Vernieuwde agenda Intermezzo Lokaal

AGENDA – INTERMEZZO LOKAAL

Sinds eind vorig jaar is er een nieuwe website www.polkafest.nl online, met daarop een landelijke agenda van blaasmuziekconcerten en -festivals. Omdat de landelijke concertinformatie al op deze website beschikbaar is, vermelden we hier alleen nog lokale en regionale

Maart 2019
Zondag, 17 maart is er weer een 16e  Zlata Muzika-concert in de Cammeleur  aan de Hoge Ham te Dongen. En deze keer is dat met Die Original Maaskapelle o.l.v. Bert Adams. Deze Maaskapel, zoals wij kortweg zeggen, is een van de bekendste kapellen in Nederland; U moet deze kapel gehoord en gezien hebben. Eén groot feest is hun optreden! De aanvang is 14 uur en de entree bedraagt € 5,–.

Op zaterdag, 23 maart is er bij Brassband Ste. Rosalia in Meer een concert met bekende thema’s uit de filmmuziek onder het motto: Cinema Rosalia. Zo’n selectie is niet alleen te horen, maar ook te zien.

In het voorprogramma spelen de Heideroosjes, de leerlingen van Ste. Rosalia. De locatie is: Zaal voor Kunst en Volk in Meer (B). De aanvang is 19.30 uur. De entree bedraagt: € 8,–. Kinderen tot 12 jaar gratis. Kaarten bij Jos Brosens, tel.: 0473-807524 of bij de muzikanten of via internet op de site www.rosalia-meer.be.

Op zondag, 24 maart houden de Kempische Egerland  Freunde hun voorjaarsconcert in de Wekker te Reusel van 14 tot 16.30 uur

Op 31 Maart houden die Walddrum Musikanten weer hun voorjaarsconcert bij de Druiventros te Berkel-Enschot. Aanvang 14 uur en de toegang is daar gratis.

April 2019
Op zaterdag, 6 april organiseert de kapel Die Lageländer uit Prinsenbeek een “Musikantentreffen” in zaal ‘t Hert aan de Valdijk te Prinsenbeek. Naast de Lageländer zelf is er ook een optreden van de Duitse kapel Nahnemucke. De aanvang van de avond is om 19 uur en zal duren tot ongeveer 22.30 uur. De entree bedraagt € 5,–. De presentatie is in handen van Antoon Brenders. Verdere info: www.lagelander.nl.

Op zondag, 7 april houden de Torfgräber Musikanten hun lenteconcert en dat doen ze samen met de Duinstede-kapel in het Maoske te De Moer van 14 tot 17 uur.

Op zondag 14 april 2019 vieren Die Mühleheide Musikanten uit Gilze hun 60-jarig bestaan met een Jubileumfestival. Locatie daarvoor is: de zaal van café-restaurant De Hooikar aan de Alphenseweg 14a te Gilze. Medewerking wordt ook verleend door Die Alpenjäger en Muzicanka. De entree is gratis en de aanvang is 13 uur. 

Op Paaszaterdag, 20 april, komt de kapel Moravanka o.l.v. de bekende Jan Slabak naar Overloon op uitnodiging van Freunde Echo. Freunde Echo zelf zal de avond openen, waarna Moravanka op het podium verschijn. Aanvang is 19.30 uur en de entree bedraagt: € 15,–. Locatie is: Gemeenschapshuis „de Pit“, 14 Oktoberplein in Overloon. Info: www.blaaskapel.nl. 

Mei 2019
Op zondag 5 mei speelt Mala Kapela in het Durpsherd te Berlicum onder het mom van:Matinée in de foyer. De aanvang daar is 14.30 uur. En ook daar is de entree geheel gratis. 

Op zaterdag 18 mei organiseert de kapel Die Isseltaler Musikanten een concert onder het motto: Zweimal Blasmusik. Zij hebben daartoe het orkest Die Scherzachtaler Blasmusik o.l.v. Anton Gälle  uitgenodigd. Het orkest van het originele Böhmischer Traum en zullen deze polka natuurlijk ook ten gehore brengen. Aanvang is 19.00 uur en de entree bedraagt € 17,50. Locatie is: Kulturhus de Borg, Babborgaplein 3a te Babberich (Zevenaar) Info: www.isseltalermusikanten.nl

Op zondag 19 mei is er bij Café Stroop in Bosschenhoofd weer een optreden van de Essener Muzikanten vanaf 14 uur. Gratis entree.

 Juni 2019
Op zondag, 2 juni houden die Walddrum Musikanten hun kapellenfestival bij de Druiventros te Berkel-Enschot.Medewerking verlenen de Essener Muzikanten, die Heidefelder Muzikanten en Krajovjanka. De aanvang is om 12 uur en er is een gratis entree.

Op 23 juni geven die Alpenjäger een terrasconcert bij partycentrum ‚t Stamineke aan de Brabersweg te Mijnsherenland. Aanvang 14.30 uur en het concert is gratis bij te wonen. 

September 2019
Op zondag 1 september is er een dubbelconcert met twee kleine kapellen. Zowel Mala Kapela als Einfach Böhmisch zullen daar een middagconcert verzorgen. De locatie is: Café Den Hook, Dorpsstraat 71 in Heythuyzen. De aanvang daar is 13.30 uur en de entree is gratis.

Zaterdag 28 september houden die Alpenjäger weer hun jaarlijkse kapellenfestival in P.J. Muziekcentrum, Industrieweg te Klaaswaal. Deze keer met medewerking van de kapel Freunde Echo  en Blaskapelle Fresia. Aanvang is 17.30 uur en de entree is € 7,–.

Op zondag 29 september treden de Essener Muzikanten op samen met de Alpenlander Blaskapel tijdens de oktoberfeesten in Huijbergen in eetcafé de Krom.

Oktober 2019
Op zaterdag 19 oktober en op zondag 20 oktober houden de Essener Muzikanten weer hun jaarlijkse Muzikanten Feesten. In het voorprogramma zullen de Essener Muzikanten zelf spelen van 19 uur. Vanaf 21 uur zullen Vlado Kumpan und seine Musikanten hun beste beentje voorzetten en een lawine van Tsjechische melodieën de zaal in blazen. De locatie is de Heuvelhal in Essen (B). De entree bedraagt € 15,–.

Op zondag 20 oktober krijgen we dan de gebruikelijke zondag-editie van de Essener Muzikanten Feesten met medewerking van de Limburgse Boerenblaoskapel, de Torenkruiers uit België en de zeer bekende kapel Muzicanka. De aanvang is dan al om 11 uur en er is een entree van € 5,–. Ook dit evenement is in de Heuvelhal te Essen.

November 2019
Op 3 november 2019 geven de Walddrum Musikanten hun najaarsconcert in de Druiventros te Berkel-Enschot. Aanvang is 14 uur en de toegang is gratis.

Op zaterdag 9 november, komt Ernst Hütter met zijn Egerländer Musikanten weer naar Nederland. Zij gaan een concert verzorgen onder het motto: das 5e Fest der Blasmusik. De locatie is: Rabo-theater „de Meenthe“, Stationsplein 1 in Steenwijk. De aanvang is 20.15 uur en de entree bedraagt: € 40,–.

Op zaterdag 16 november bestaat de kapel Stesti 10 jaar en ze willen dat graag groots vieren. Ze hebben daartoe de bekende Tsjechische kapel Mistrinanka uitgenodigd. De locatie van dit Stesti-festival is: Hotel Riche, Steenstraat 51 in Boxmeer. Aanvang is: 19 uur.

Kaarten in de voorverkoop € 15,– en aan de kassa: € 17,50. Info: www.stesti.nl.

Op zondag 17 november 2019 houdt de kapel Kempische Egerland Freunde haar jaarlijkse najaarsconcert in de zaal van cultureel centrum Den Herd in Bladel. Aanvang is 12.30 uur en de entree is gratis.

December 2019
Op zondag 22 december hebben de Essener Muzikanten een optreden tijdens de Kerstmarkt in Gooreind bij Wuustwezel (B) van 14.30 uur tot 19 uur.