,

Koffiepauze met Ria: de boekbesprekingen van woensdag 16 augustus

Op woensdag 16 augustus werden in het programma Koffiepauze met Ria de volgende boeken besproken:

BOEKBESPREKINGEN

1. PSYCHOLOGISCHE ROMAN

JULI ZEH – HET BOEK HEET SPEELDRIFT, HEEFT 451 PAGINA’S HET VERHAAL GAAT OVER DE HOOGBEGAAFDE VEERTIENJARIGE ADA, DIE OP EEN GYMNASIUM IN BONN TERECHT KOMT. ZE RAAKT BEVRIEND MET ALEV. ZE BEGINNEN EEN EXPERIMENT, WAARBIJ ZE ALLE NORMEN EN WAARDEN ACHTER ZICH LATEN EN EEN LERAAR IN EEN SEKSUELE VAL LOKKEN. ZE DENKEN HEM DAARMEE IN HUN MACHT TE HEBBEN.

2. FICTIE VERHAAL

MICHAEL CRICHTON – HET BOEK HEET DRAKENTAND EN HEEFT 302 PAGINA’S. HET GAAT OVER EEN RECHTENSTUDENT DIE IN EEN EXPEDITIE BELANDT VAN EEN PALEONTHOLOOG. ZE DOEN EEN BELANGRIJKE ONTDEKKING, MAAR DIE MOETEN ZE UIT HANDEN ZIEN TE HOUDEN VAN EEN RIVALISERENDE WETENSCHAPPER. WIE VAN JURASSIC PARK HOUDT ZAL DIT BOEK OOK GRAAG WILLEN LEZEN.

3. AUTOBIOGRAFIE

MIRIAM LANCEWOOD – DE TITEL IS MIJN LEVEN IN DE WILDERNIS (van de Achterhoek naar Nieuw Zeeland) het boek heeft 352 pagina’s en er zitten foto’s in.
HET VERHAAL GAAT OVER MIRIAM EEN GETALENTEERDE JONGE VROUW DIE SAMEN MET HAAR 30 JAAR OUDERE PARTNER HET LUXE LEVEN INRUILT VOOR INNERLIJKE RUST EN NATUUR IN NIEUW ZEELAND. ZE VERTELT OVER DE DAGELIJKSE BEZIGHEDEN EN SOMS VERDIENT ZE WAT EXTRA’S BIJ ALS STRAATMUZIKANT. DIT VOORJAAR WAS ZE IN HET PROGRAMMA VAN FLOORTJE DESSING, DIE HAAR BEZOCHT VOOR HAAR PROGRAMMA FLOORTJE NAAR HET EINDE VAN DE WERELD.

4. THRILLER

SARAH NAUGHTON – LEUGENAAR. EN HET BOEK HEEFT 382 PAGINA’S. VOOR LIEFHEBBERS VAN EEN PSYCHOLOGISCHE THRILLER IS DIT HET NEUSJE VAN DE ZALM. HET VERHAAL GAAT OVER JODY, HAAR LEVEN VERANDERT VOORGOED ALS ZE ZICH VOOR IEDEREEN EN ALLES AFSLUIT. DAN ONTMOET ZE ABE, HAAR BUURMAN, DIE DE PERFECTE MAN LIJKT VOOR HAAR. DE FAMILIE VAN ABE KRIJGT HET NIEUWS DAT ABE IN HET ZIEKENHUIS LIGT EN NIEMAND WEET WAT ER GEBEURD IS. DIT IS EEN THRILLER VOL LEUGENS, GEHEIMEN EN MOORD, GEWORTELD IN EEN JEUGDTRAUMA. EEN VERHAAL DAT JE NIET MEER LOSLAAT.