,

Koffiepauze met Ria: de boekbesprekingen van 18 oktober 2017

Op woensdag 18 oktober werden in het programma Koffiepauze met Ria de volgende boeken besproken:

BOEKBESPREKINGEN

FAMILIE EN STREEKROMAN
De schrijfster is Katie Ganshert. Het boek heet “Het lied van de feniks” en heeft 368 pagina’s. Bij een aanslag in Chicago komen 22 mensen om het leven, Autumm overleeft als enige van haar coupé en worstelt met schuldgevoelens na haar herstel. Waarom die trein? Waarom al die mensen en zij niet? Een jaar later staat de 12-jarige Reese voor haar deur, het kind van een van de omgekomen slachtoffers. Haar vader Paul wil zijn overleden vrouw zo snel mogelijk vergeten en Reese zo zorgeloos mogelijk opvoeden. Zou een vriendschap tussen Reese en Autumm een nieuwe start voor hen alle drie kunnen zijn?

THRILLER
Schrijver is Pieter Aspe. Het boek heet “De butlerknop”. Het heeft 319 pagina’s. Een vrouw breekt in bij een ex-minnaar, samen met de vriend van haar zoon. Een tijd later wordt ze dood aangetroffen naast haar auto. Van In en Versavel raken op een dood spoor want ze is niet seksueel misbruikt of beroofd. Is er verband tussen de moord en de inbraak, waarbij foto’s en informatie over de butlerknop werden ontvreemd?

INFORMATIEF
De schrijver is Joe van Burik. Het boek heet “Formule 1 voor Dummies”. Het heeft 244 pagina’s. Dit is een informatief boek waarin alle denkbare aspecten over de Formule 1 aan bod komen. Vooral nu, door het succes van Max Verstappen, is het een leuk naslagwerk voor de liefhebber van Formule 1.

ROMAN
De schrijfster is Mirjam Oldenhave. Het boek heet “Alles goed en wel” en heeft 246 pagina’s. Als haar man voor de zoveelste keer vreemdgaat, verlaat Julia het huis. Maar dan komt het probleem van huisvesting. Ze krijgt een tip van een onbekende jongen. Een oude vrouw ligt in het ziekenhuis. In haar villa mag ze zo lang wonen, maar dan moet ze de vrouw wel af en toe verzorgen. Ze wordt de spil van een ingewikkeld en uitgebreid huishouden. “Alles goed en wel” is een zeer origineel en onvoorspelbaar verhaal. Het boek blijft boeiend door de onverwachte wendingen en de innemende personages.