,

Boek- en filmbesprekingen in Koffiepauze met Ria van 23 mei 2018

Hieronder vind je de boek- en bioscoopbesprekingen zoals die in de uitzending van woensdag 23 mei 2018 aan bod kwamen:

BOEKBESPREKINGEN

ROMANTISCH
De schrijfster is Jill Mansell en de titel is STUUR ME EEN BERICHTJE. Het boek heeft 381 pagina’s. Waarom moest Essie ook zo nodig haar ware gevoelens in die brief zetten? Hij was alleen voor haar beste vriendin bestemd. En niet voor het hele internet. Dan had ze nu nog gewoon een huis, een baan en een vriend gehad. Aan de andere kant, als ze niet opeens alles was kwijtgeraakt, zou ze Zillah en Conor met hun bijzondere wensenproject nooit ontmoet hebben – en niet te vergeten Lucas, de oorzaak van al haar ellende. Waarom moet ze nou net op hem vallen?? Dit kunt u lezen in deze hartverwarmende en romantische feelgood-roman over een vrouw die opnieuw moet beginnen.

THRILLER
De schrijfster is Jet van Vuuren. De titel is DE MINNAAR. Het boek heeft 301 pagina’s. Niet haar liefde wil hij, maar haar geld… Als het levenloze lichaam van de bejaarde Charlie Meijer onderaan de trap van haar woning in Amsterdam wordt gevonden, wijst niets op een onnatuurlijke dood. Er wordt verondersteld dat Charlie na een duizeling van de trap is gevallen. Haar kleindochter Dottie denkt daar anders over. Zij kan zich niet voorstellen dat haar levenslustige oma zomaar onwel is geworden en vermoedt dat er sprake is van een misdrijf. Daarin blijkt zij echter de enige. Totdat ze op de uitvaart een paar geheimzinnige mensen uit het verleden van haar oma ontmoet, van wie ze het bestaan niet kende…

ROMAN
De schrijfster is Martje van der Brug. De titel is ZO DOEN WE DAT HIER. Dit boek heeft 345 pagina’s. Dirk wordt na een ongelukkig incident op de studentensociëteit, door het bestuur geschorst. Hij duikt onder op het landgoed van zijn ouders in Berkheij om zijn rechtenstudie af te ronden, terwijl zijn vader met behulp van zijn netwerk probeert aansprakelijkheid en een schandaal te voorkomen. Dirks moeder zet zich in voor vluchtelingen. Ze stelt het koetshuis ter beschikking voor een gezin uit Saoedi-Arabië. Dirk valt voor de charmes van de mooie dochter Yasmin, die zich vlot aanpast aan de Nederlandse zeden. Haar broer Ahmed houdt echter vast aan de Sharia en vindt de aanpassing van zijn familie aan de Westerse waarden onacceptabel. Schrijfster Martje van der Brug heeft het talent heikele sociale kwesties op spitsvondige wijze bespreekbaar te maken. Ze doet dit briljant in “Zo doen we dat hier”.

BIOSCOOPBESPREKING
De volgende films zijn vanaf heden te zien in de volgende bioscopen; Cineservice Etten Leur, City Roosendaal en Kiek in de Pot te Bergen op Zoom.

Animatie/familiefilm met als titel; DISNEY JUNIOR PARTY. Hierin praat Micky Mouse de boel aan elkaar en kan je meezingen en dansen. Ook worden er kleurplaten uitgedeeld, en aan het einde krijgen alle kinderen een goodybag. Er zit minstens 1 nieuwe nooit eerder uitgezonden aflevering in deze film. Disney junior party is een interactieve bioscoopbeleving. Een uur lang stilzitten is dus niet de bedoeling.

Actie/ Science fiction film en de titel is; SOLO: A STARWARS STORY. Met hoofdrollen voor o.a. Alden Ehrenreich als Han Solo, Joonas Suotamo als Chewbacca, Woody Harrelson als Beckett, Donald Glover als Lando Calrissian en Emilia Clarcke als Qi’ra. Stap aan boord van de Millennium Falcon en reis naar een ‘Galaxy far, far away’ in Solo: A starwars story. Na een reeks duistere gebeurtenissen in de criminele onderwereld raakt Han Solo bevriend met zijn co-piloot Chewbacca en ontmoet hij de beruchte gokker Lando Calrissian. Samen gaan ze op een reis die uiteindelijk bepalend zal zijn voor het leven van de meest iconische helden uit de Star wars saga.

Comedy met als titel; OVERBOARD met hoofdrollen voor o.a. Ana Farris als Kate, Eugenio Derbez als Leonardo en Eva Longoria als Theresa.Playboy Leonardo stamt af van een rijke Mexicaanse familie. Nadat hij van een jacht is gevallen, blijkt hij aan geheugenverlies te lijden. De alleenstaande moeder Kate, die eerder door Leonardo werd geminacht, overtuigd hem ervan dat ze een getrouwd stel zijn.

Biografisch/Romantisch/Drama met als titel; STARS DON’T DIE IN LIVERPOOL met hoofrollen voor Annette Bening als Gloria Grahame, Jamie Bell als Peter Turner, Julie Waters als Bella en Vanessa Redgrave als Jean. De film volgt de speelse maar passievolle relatie tussen Turner en de excentrieke Academy Award-winnende actrice Gloria Grahame in het Liverpool van 1978. Wat begint als een levendige affaire tussen een legendarische femme fatale en haar jonge minnaar verandert al snel in een diepere relatie, waarbij Gloria rust vindt bij Turner. Hun passie en levenslust worden echter op de proef gesteld door gebeurtenissen die buiten hun controle liggen.

Voor meer info en trailers, ga naar >>> www.c-cinema.nl