,

Boek- en filmbesprekingen in Koffiepauze met Ria van 18 juli 2018

Hieronder vind je de boek- en bioscoopbesprekingen zoals die in de uitzending van woensdag 18 juli 2018 aan bod kwamen:

BOEKBESPREKINGEN

PSYCHOLOGISCHE ROMAN
Van de schrijfster Anna Enquist. Titel: WANT DE AVOND. Dit boek heeft 255 pagina’s.
Vier mensen moeten met zichzelf en elkaar in het reine zien te komen na een gijzeling door een gevluchte crimineel. Heleen heeft een extreme make-over gedaan, Jochem verschuilt zich in zijn zwaarbeveiligd atelier. Zijn vrouw Carolien, die bij de gijzeling een pink verloor, heeft een zware depressie. Ze hoopt die te verdrijven door in een opwelling het vliegtuig naar China te nemen, waar Hugo heen is gevlucht om daar muzikale evenementen te organiseren. Intussen is in Nederland het proces in de maak tegen de topcrimineel. In die zaak zullen ze allen moeten getuigen, en dit hangt als een zwaard van Damocles boven hun hoofd…

ROMANTISCHE ROMAN
Van de schrijfster Elly Koster. Titel: EEN MAN NAAR MIJN HART. Dit boek heeft 292 pagina’s.
De verwende Katia verruilt noodgedwongen haar luxueuze leven in Nederland voor een afgelegen bestaan in Noorwegen. Vaarwel zonvakanties en uitbundig shoppen. Had ze maar wat meer geld. Haar buurman Andor is eigenaar van een eeuwenoud Noors boerenbedrijfje en een kudde geiten. Hij vindt zijn eenvoudige leven juist perfect. Dat is voor Katia onvoorstelbaar! Daarom bedenkt ze een plan waarmee ze samen iets extra’s kunnen verdienen. Een heerlijke liefdesroman…

THRILLER
Van de schrijfster Sandra Berg. Titel: DE PRIJS. Dit boek heeft 284 pagina’s.
Bijna was Villa Pesta in vergetelheid geraakt, maar na een zorgzame renovatie is dit prachtige gebouw in ere hersteld. Smaakvol en met een hint naar het rijke verleden, maar met het comfort van vandaag. Om dit te vieren nodigt de eigenaar acht willekeurig gekozen personen uit om gratis hiervan te genieten. Bovendien kunnen ze kans maken op een prijs van 10 miljoen Zweedse kronen. Wie gaat deze hoofdprijs winnen?
Een bloedstollende thriller met een vleugje romantiek…

BIOSCOOPBESPREKING
De volgende films zijn vanaf heden te zien in de bioscopen Cine-Service Etten Leur, City Roosendaal en Kiek in de Pot te Bergen op Zoom:

ANIMATIE/KINDERFILM
Titel: PLUISJE DURF TE VLIEGEN. Met stemmen van Martijn Fisher, Tygo Gernandt en Klaas van Kruistum.
Pluisje is een jong vogeltje dat graag met zijn vriendinnetje Ploveria speelt. Ze lachen veel samen en zijn stiekem een beetje verliefd. Alles verandert als Shadow de valk Pluisje aanvalt tijdens zijn eerste vliegles. Hij wordt gered, maar zijn vader overleeft de strijd niet. Pluisje durft niet meer te vliegen. Ploveria zegt hem dat hij wel moet leren vliegen want dat ze straks naar het Zuiden gaan als de winter komt. Pluisje gaat weer oefenen maar dan wordt hij gevangen door de kat uit het dorp. Iedereen denkt dat Pluisje dood is, behalve Ploveria. Zijn familie trekt naar het zuiden en Pluisje moet zien te overleven. Niet- trekvogels en buitenbeentjes overwinteren in Paradise Valley, een verborgen plek. De reis naar Paradise Valley is lang en gevaarlijk. Gelukkig maakt het dappere vogeltje nieuwe vrienden die hem helpen bij zijn reis.

KOMISCHE KINDERFILM
Titel: DE KLEINE HEKS. Met in de hoofdrollen; Vivienne van den Assem, Tygo Gernandt en Sterre Koning.
De kleine heks wil dansen met de andere heksen tijdens de Walpurgisnacht. Maar ze is slechts 127 jaar oud en dus nog veel te jong. Omdat ze in het geheim naar het feest sluipt en wordt betrapt, krijgt ze als straf alle spreuken van het grote magische boek te leren in slechts één jaar. Zij moet bewijzen dat ze een goede heks is. Maar de boze heks Rumpumpel wil voorkomen dat ze succesvol is. En ook de kleine heks zelf is niet bepaald ijverig.

ACTIE/AVONTUUR te bekijken in 3D
Titel: ANT-MAN AND THE WASP. Met hoofdrollen voor o.a. Paul Rudd als Scott Lang/Ant-man, Evangeline Lilly als Hope van Dyne/Wasp, Michael Pena als Luis, Michelle Pfeiffer als Janet van Dyne/Wasp en Michael Douglas als Dr. Hank Pym.
In de nasleep van ‘Captain America: Civil War’ worstelt Scott Lang met de gevolgen van zijn keuzes als een superheld en een vader. Terwijl hij moeite heeft om zijn thuisleven met zijn verantwoordelijkheden als Ant-man te herstellen, wordt hij geconfronteerd door Hope van Dyne en Dr. Hank Pym met een dringende nieuwe missie. Scott moet opnieuw het pak aantrekken en samenwerken met Hope, ‘The Wasp’, om geheimen uit het verleden te ontdekken.

ROMANTISCHE COMEDY
Titel: MAMMA MIA: HERE WE GO AGAIN. Met hoofdrollen voor o.a. Lily James als Young Donna, Amanda Seyfried als Sophie, Meryl Streep als Donna, Dominic Cooper als Sky, Colin Firth als Harry, Pierce Brosnan als Sam, Stellan Skarsgard als Bill en Cher als Ruby Sheridan.
Het vervolg op de eerste film toont zowel de gebeurtenissen die erop volgen, als deze die aan het hotel op het Grieks eiland vooraf gingen. In het verleden ontmoeten we een jongere Donna die volop van het leven geniet. We volgen haar romantische escapades wanneer ze het pad kruist van Sam, Harry en Bill. Na een tijd blijken de romances niet enkel rozengeur en maneschijn te zijn. In het heden worstelt een zwangere Sophie met de afwezigheid van haar moeder.

ROMANTISCH DRAMA
Titel: THE GUERNSEY LITERARY SOCIETY. Met hoofdrollen voor o.a. Lily James als Juliet Ashton, Michiel Huisman als Dawsey Adams.
Het verhaal volgt een journaliste, Juliet Ashton genaamd. In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog besluit Juliet te schrijven over een boekenclub die op het kanaaleiland Guernsey is gevormd gedurende de oorlog. Bij aankomst op het eiland komt ze in contact met een lokale boer, Dawsey genaamd. Al snel krijgt ze een speciale band met de inwoners van het eiland.

Voor meer info en trailers, ga naar: www.c-cinema.nl