,

Boekbesprekingen in Koffiepauze met Ria op 13 december 2017

Hieronder vind je boekbesprekingen die op woensdag 13 december 2017 in “Koffiepauze met Ria” aan bod kwamen.

BOEKBESPREKINGEN

ROMAN
De schrijfster is Lulu Taylor. Het boek heet “De sneeuwengel” en heeft 411 pagina’s. Cressida Felbridge groeit op in de Londense society van de jaren 60. Als ze de getrouwde schilder Ralph Few ontmoet, moet ze keuzes maken. Decennia later zit Emily Conway op een dieptepunt. Na het bankroet van haar man – en nadat hij haar heeft verwond – krijgt Emily een onverwachte erfenis die haar mogelijk een uitweg biedt. Het verhaal wordt per hoofdstuk verdeeld over Cressida en Emily. Het lijkt wat op een thriller. De focus van het verhaal ligt op het leven van de vrouwen, met al hun twijfels, zorgen en verlangens. Wie houdt van een goede familieroman, zit helemaal goed met dit boek.

ROMANTISCH GROOT LETTERBOEK
De schrijfster is Reina Crispijn. Het boek heet “Zo puur als chocola”. Het heeft 304 pagina’s. Dit is het laatste zelfstandig te lezen deel uit een chocolade-trilogie. Lucie is na het winnen van een bonbonwedstrijd een eigen zaak begonnen in de binnenstad van Amsterdam. Jan heeft moeite met de carrière van zijn vrouw en besluit een luxe groentezaak te openen in de P.C. Hooftstraat. Dit wordt ook een groot succes, mede door de knappe Surinaamse medewerkster Sabine. De kinderen van Lucie en Jan zien echter dat het huwelijk van hun ouders steeds verder bergaf glijdt. Prettig te lezen realistische familieroman, met levendige beschrijvingen van zowel de lekkernijen als de personages in het boek.

THRILLER
De schrijfster is Suzanne Vermeer. Het boek heet “Winternacht”. Het heeft 310 pagina’s. Psychologe Karin ter Duin krijgt op haar 35-ste te horen dat ze geadopteerd is. Haar biologische vader ligt op sterven en wil haar graag zien. Ze vertrekt naar Canada, samen met haar dove zoontje Sam, om hem te ontmoeten. Op de dag van hun aankomst is er een meisje verdwenen, daar waar haar familie woont. De 5 jarige Liv Tremblay was samen met haar ouders aan het wandelen in een natuurpark. Toen haar ouders even niet opletten verdween ze. Voordat Karin het goed en wel in de gaten heeft raakt ze betrokken bij de zaak. In de weken die volgen verdwijnen er nog meer kinderen…

REISVERHAAL
De schrijfster is Mirjam Grunwald. Het boek heet “Dansende buffels, van India naar Nederland”. Het heeft 367 pagina’s + zwart-wit foto’s en plattegronden. Het verhaal gaat over twee vrouwen die op zware BMW motoren (de buffels) van India terug naar Nederland rijden. De motoren gingen vooruit per schip, maar voor het zover was moest er nog van alles aan gebeuren. Alle onverwachte momenten worden op een leuke en openhartige manier beschreven. “Dansende buffels” is een spannend boek. Gaat alles lukken, is alles op tijd geregeld? Al voor de reis echt begint, zit je al op het puntje van je stoel. Dan volgt de reis door India, Pakistan, Iran en Turkije. Alles gaat er zo anders toe als in Nederland. Dit is een heel leuk boek om vanuit je luie stoel een spannende en avontuurlijke reis te maken.