,

Groovin’ op 24 september 2017: Knock On The Door!


GROOVIN’, afl 190: KNOCK ON YOUR DOOR!

Op zondag 24 september 2017 valt GROOVIN’ zomaar met de deur in huis. Een deur waarop soms ook stevig geklopt wordt, vooral in de opener ‘I’m Gonna Knock On Your Door’, een Amerikaanse nummer-één-hit van Eddie Hodges uit 1961. Er is een zwarte R&B-pionier en daarna zijn het blanke countryzangers die de deur voor je openen of dichtdoen. Buck Owens bezingt de klapdeuren van een rokerige saloon, een plek waar-ie tegen wil en dank terecht is gekomen.

Dat het geklop op de deur soms onheil met zich meebrengt hoor je in ‘Knock On The Door’, een anti-oorlogslied van protestzanger Phil Ochs. Dan is er zwarte doo-wop en zijn er zoetgevooisde Nederlandstalige zangers. Rock-‘n-roll is er met Shakin’ Stevens en ‘Lookin’ Out My Back Door’ van John Fogerty’s Creedence Clearwater Revival. Ook halen we weer eens een Dylan-klassieker van onder het stof.

En voordat de deur definief in het slot valt is er nog een reggaezanger die z’n voordeur bezingt.

Radio aan en deur dicht dus! Zondag 24 september, van 11.00 tot 12.00 uur. Op Radio Rucphen FM, frequentie 106.4 FM of 87.5 op de kabel.

Of luister online via de livestream op deze website.

Samenstelling en presentatie: Jan Antens

 

Reageren op een uitzending?
E-mail naar: janantens@radiorucphen.nl

Like/volg de Facebookpagina Groovin’ Radio Rucphen FM en blijf elke week op de hoogte van de thema’s en de muziek in GROOVIN’.

Twitter:
@GroovinJohn

Andere zenders
Groovin’ is een programma van Radio Rucphen FM. Je kunt het op maandagavond tussen 21.00 en 22.00 uur ook beluisteren via de livestream van SLOS Radio, de lokale omroep Steenbergen. Woensdagavond hoor je Groovin’ tussen 22.00 en 23.00 uur op Bredanu.nl.