,

Groovin’ op 26 november 2017: REASON TO BELIEVE

 

GROOVIN’, afl. 199 : REASON TO BELIEVE

Op zondag 26 november gaat GROOVIN’ over geloven. Het is het begin van een drie weken durende trilogie rond de thema’s geloof, hoop en liefde. Naar een idee van een vrouwelijke luisteraar, die verder anoniem wenst te blijven.

Het geloven wordt zondag niet in religieuze zin opgevat. Het handelt dus niet over Sinterklaas. Of de kleur van Zwarte Piet. Nee, het is bovenal de liefde die onderwerp is van geloof. Zoals in ‘I’m A Believer’, een compositie van Neil Diamond die in 1966 een grote hit opleverde voor The Monkees.

Daarna zijn er een rocker en een crooner. Ook countryartiesten bezingen het geloof in de ander. De meeslepende ballad ‘I Believe In You’ van Neil Young’s succesvolle album ‘After The Goldrush’ (uit 1970) ontbreekt evenmin. Er is een Nederlandstalige noot en Eric Burdon en zijn Animals brengen een indringende Ray Charles-cover ten gehore. 
 
Daarna raakt de muziek toch even religieus geïnspireerd. Tot Bobby Vee en Boudewijn de Groot je weer met beide benen op de grond zetten. En nadat we deze uitzending openden met een interpretatie van een Neil Diamond-compositie, mag de meester zelf het programma beëindigen met het toepasselijke ‘I Believe In Happy Endings’.
 
Al met al weer een geïnspireerde aflevering van GROOVIN’. Mis het niet! Op zondag 26 november, van 11.00 tot 12.00 uur, freqentie: 106.4 FM of 87.5 op de kabel. Of luister online via de livestream op deze website.

Samenstelling en presentatie: Jan Antens


SPEELLIJST VORIGE UITZENDING
(Om terug te luisteren, ga naar ‘Uitzending Gemist‘)

Sandy Coast – True love, that’s a wonder
Stef Bos – Wat een wonder van een vrouw
Ron Sexsmith – Miracles
Billy Joe Shaver – Woman is the wonder of the world
Rod Stewart (& Stevie Wonder) – What a wonderful world
Dion & the Belmonts – Wonderful girl
Ricky Nelson – A wonder like you
Wim Sonneveld – De wonderen zijn de wereld nog niet uit
Hans Dorrestijn en Martin van Dijk – De liefde die doet wonderen
Elvis Presley – The wonder of you
Luigi Bernauer – Es ist so wunderschön, in dich verliebt zu sein
Nena – Wunder gescheh’n
Joe Simon – It’s a miracle
Sam Cooke & the Soul Stirrers – Jesus gave me water
Johnny Cash – The miracle man
Ken Boothe – It’s gonna take a miracle
Corry Konings – Wonderen

Uitzending gemist

Wil je deze uitzending terugluisteren? Ga dan naar >>> programma gemist, kies ‘Grooving’ en klik op ‘11.00 uur’.

Reageren op een uitzending?
E-mail naar: janantens@radiorucphen.nl

Like/volg de Facebookpagina ‘Groovin’ Radio Rucphen FM’ en blijf wekelijks op de hoogte van de thema’s en de muziek in GROOVIN’.

Twitter:
@GroovinJohn

Andere zenders
Groovin’ is een programma van Radio Rucphen FM. Je kunt het op maandagavond tussen 21.00 en 22.00 uur ook beluisteren via de livestream van SLOS Radio, de lokale omroep Steenbergen. Woensdagavond hoor je Groovin’ tussen 21.00 en 22.00 uur op Bredanu.nl.