,

Groovin’ op 22 juli 2018: Bloemen!

 

GROOVIN’ aflevering 231: FLOWERS

Op zondag 22 juli is er in GROOVIN’ een bloemlezing uit de pophistorie; een fleurige uitzending met mooie, toegankelijke liedjes over bloemen. Het begin is gevarieerd, met puike pop uit de sixties, een kekke countryzangeres en een onvervalst Amsterdams straatorgel.

Een handige Vlaming smokkelt er ook een paar plastic rozen tussendoor. “Een roosje, mijn roosje” hoor je in de originele uitvoering ‘A Daisy A Day’ (1972) van de Amerikaanse zanger Jud Strunk. Een heel ander bloempje dus dan wat Conny Vandenbos er twee jaar later van zou maken.

Wel spelen de rozen een belangrijke rol in deze bloemrijke aflevering. De dauw op rozenblaadjes inspireerde Tim Hardin bij het schrijven van ‘Misty Roses’, een ingetogen en poëtisch liefdesliedje. Daarna neemt een Australische cultzanger je mee naar waar de wilde rozen bloeien.

In de laatste twintig minuten is er meer countrymuziek. Johnny Cash zingt ‘Rose Of My Heart’. En er vallen fraaie vrouwelijke harmonieën te beluisteren. Hoewel de hei nog lang niet in bloei staat, begeven we ons met The Irish Rovers ook alvast even ‘Up Among The Heather’.

Er is een smartlap en met de hekkensluiter Frank Sinatra zijn de muzikale ‘Days Of Wine And Roses’ van deze ochtend alweer voorbij voor je er erg in hebt.

Hou je van (liedjes over) bloemen? Stem dan zondag 22 juli a.s., even na 11.00 uur, af op Radio Rucphen FM. Te beluisteren op de frequentie 106.4 FM, kabel: 87.5.

Of online via de livestream op deze website.

Samenstelling en presentatie: Jan Antens

 

SPEELLIJST 15 juli 2018 : VACATION TIME!
Om terug te luisteren, ga naar >>> ‘Programma Gemist

Willie Nelson – On the road again
Hank Snow – I’ve been everywhere
Louis Jordan & his Tympany Five – Choo choo ch’boogie
Chuck Berry – Vacation time
Bo Diddley – Bo’s vacation
Ricky Nelson – A long vacation
De Nieuwe Snaar – Vakantie in Cyprus
Sacha Distel – C’est les vacances
The Beach Boys – Kokomo
The Righteous Brothers – Island in the sun
Delbert McClinton – Sandy beaches
The Drifters – Under the boardwalk
Michel Jonasz – Les vacances au bord de la mer
Hans Dorrestijn – Renault 4
Joop Visser – En in juli als het warm is
Kleine Cornelia (Conny Froboess) – Pack die Badehose ein
Huub Hangop – Vakantieplannen
Simon & Garfunkel – Homeward bound

 

Uitzending gemist
Wil je deze uitzending terugluisteren? Ga dan naar >>> programma gemist, kies ‘Grooving’ en klik op ‘11.00 uur’.

Reageren op een uitzending?
E-mail dan naar: janantens@radiorucphen.nl

Like/volg de Facebookpagina ‘Groovin’ Radio Rucphen FM’ en blijf wekelijks op de hoogte van de thema’s en de muziek in GROOVIN’.

Twitter:
@GroovinJohn

Instagram:
groovin_radiorucphen.nl

Andere zenders
GROOVIN’ is een programma van Radio Rucphen FM. Je kunt het op maandagavond tussen 20.00 en 21.00 uur, met één week vertraging, ook beluisteren via de livestream van SLOS Radio, de lokale omroep Steenbergen. Woensdagavond hoor je GROOVIN’ tussen 21.00 en 22.00 uur op Bredanu.nl, op voorwaarde dat NAC die avond niet voetbalt.