,

GROOVIN’ 4 juni 2017: Put your CAT clothes on


GROOVIN’, afl. 175 : PUT YOUR CAT CLOTHES ON
 
Op zondag 4 juni 2017 is de muziek in GROOVIN’ weer niet voor de poes. Al vormt het poezebeest wel het thema van deze aflevering. ‘Put Your Cat Clothes On’ luidt dan ook de titel, naar de gelijknamige SUN-single van Carl Perkins uit december 1956. Daarna is er meer rock-‘n-roll en countrymuziek. Totdat er een hele grote poes bezongen wordt in ‘The Lion Sleeps Tonight’, een Amerikaanse nummer-één-hit van de Tokens uit 1961.

Vervolgens kunnen twee vlegels van Vlamingen het niet nalaten de poes op dubbelzinnige wijze te bezingen. Maar de ingetogen kleinkunstliedjes die erop volgen maken veel goed. En dan is er plots het sensuele stemgeluid van April Stevens, die snort als een ware ‘Love Kitten’. Tot de tijger in haar bovenkomt. Harry Chapin bezingt een heel nest met poezen en verder is er het origineel van ‘Sure He’s A Cat’, vooral bekend van… The Cats.

‘De Kat Van Ome Willem’ laat in deze uitzending verstek gaan, maar met een beetje geluk hebben we tegen twaalven nog wel even tijd voor “De Poes Van Tante Loes”. Als de tijd het toelaat hoor je daarvan de versie van Johnny Jordaan.

Kortom, een aflevering voor zowel poezen- als muziekliefhebbers. Op zondag 4 juni 2017, van 11.00 tot 12.00 uur op Radio Rucphen FM. Frequentie: 106.4 FM en 87.5 op de kabel. Of luister online via de livestream op deze website.

Samenstelling en presentatie: Jan Antens


Like de Facebookpagina
Groovin’ Radio Rucphen FM en blijf wekelijks op de hoogte van de thema’s en de muziek in GROOVIN’.

Twitter:
@GroovinJohn