,

Groovin’ 23 juli: Man In The Mirror


GROOVIN’, afl. 181 : THE MAN IN THE MIRROR

Op 23 juli 2017 kijkt GROOVIN’ eens goed in de spiegel. Niet uit ijdelheid maar voor een moment van zelfreflectie. De uitzending begint met Wacko Jacko’s ‘Man In The Mirror’, afkomstig van zijn album ‘Bad’ uit 1988. Er zijn meer soulvolle spiegelsongs waaronder ook moderner werk van R&B-zanger Bruno Mars.

Daarna maakt de dochter van Johnny Cash haar opwachting met ‘Mirror Image’, afkomstig van haar CD ‘Interiors’ uit 1990. Vervolgens wil een een blonde dame zélf jouw spiegel zijn en zien we schaduwen en schimmen langs de spiegel glijden.

Countryzanger en songschrijver Lefty Frizzell bezingt een trieste en eenzame man die naar zijn eigen spiegelbeeld staart, nadat zíj hem heeft verlaten.

Het Nederlandse levenslied komt vandaag van één en dezelfde familie, waarna de kleinkunstenaar Dimitri Van Toren het onderwerp van deze zondagmorgen eer aandoet in zijn lied “Kijk ‘Es In De Spiegel”.

Dan zijn er nog wat Amerikaanse artiesten die de ‘mirror’ bezingen, totdat de voertaal verandert in respectievelijk Duits en Frans. Kortom, tijd om eens te reflecteren in deze vakantieperiode… En wel in de spiegel. Op zondag 23 juli, van 11.00 tot 12.00 uur op Radio Rucphen FM. Frequentie: 106.4 FM en 87.5 op de kabel.

Of luister online via de livestream op deze website.

Samenstelling en presentatie: Jan Antens
 

 

Reageren?
E-mail naar: janantens@radiorucphen.nl

Like/volg de Facebookpagina Groovin’ Radio Rucphen FM en blijf elke week op de hoogte van de thema’s en de muziek in GROOVIN’.

Twitter:
@GroovinJohn