,

Rucphen FM 2e bij Blommenkinders Muziekquiz

Zaterdagavond 8 april verdedigde het team van Radio Rucphen FM in buurthuis Keijenburg te Roosendaal zijn titel in de Blommenkinders Muziekquiz. Er waren 17 deelnemende teams. Namens Rucphen FM waren afgevaardigd: Arie de Vormer, Peter van Nijnatten, René van Kalmthout, Deni Brood, Kees de Groen, Jan Antens, Ad van Loon en Eric van Dongen.

In ronde één moest een naam, een titel en het land van herkomst van de uitvoerende(n) worden genoemd. Toen al was de score van Rucphen FM goed; alleen het Team Low Budget scoorde hoger.

In een tweede ronde bepaalde het laatste woord van een songtitel de eerste letters van de daaropvolgende artiest- of bandnaam. In de derde ronde werden de oren geteisterd; van o.a tenenkrommende Tiny Tim-covers moest het origineel worden herkend.

In de vierde en laatste ronde was een thematische connectie verborgen, die duidelijker werd naarmate er meer songfragmenten werden beluisterd. Na afloop van deze spannende ronde bleek dat -op één team na- iedereen een fout antwoord had ingeleverd.

Toen de punten waren geteld bleek Rucphen zowaar ex aequo op nummer één te zijn geëindigd, samen met het team Low Budget. Uiteindelijk gaven de gewonnen punten in de eerste ronde de doorslag. Low Budget werd tot winnaar uitgeroepen en Rucphen FM mocht zich verheugen in een eervolle tweede plaats.