,

Maandag 18 december: In Memoriam Jos Schijven op Radio Rucphen FM

Radio Rucphen FM zendt maandagavond 18 december van 19.00 tot 20.00 uur een ‘In Memoriam’ uit over de onlangs overleden Jos Schijven.

In dit speciale radioprogramma praat presentator Ad van Loon met diverse gasten over de markante Willebrorder, die op vele fronten actief was in de Rucphense samenleving.

Gasten
De gasten zijn onder meer wethouder Martien de Bruijn van de Rucphense Volkspartij (RVP), John van Hal, voorzitter van fanfare De Eendracht uit St. Willebrord en Walter Smeekens, voormalig presentator en oud-secretaris van de lokale omroep.

Levensloop
Jos Schijven was samen met Corrie Sprenkels en wijlen Cees Marijnissen één van de grondleggers bij de oprichting van de lokale omroep in de gemeente Rucphen, medio jaren 80. Hij was actief als voorzitter en muzikant bij fanfare De Eendracht, bij blaaskapel Stik Leutig en was 20 jaar wethouder en 26 jaar raadslid voor de RVP. Daarna was hij tot zijn dood voorzitter van deze politieke partij. Verder was hij lange tijd actief bij de Willebrordse carnavalsstichting. In het programma wordt muziek gedraaid van de fanfare De Eendracht en andere favoriete liedjes van Jos Schijven.

Frequentie / Kanalen
Radio Rucphen FM is te beluisteren via etherfrequentie 106.4 FM, kabelfrequentie 87.5 FM en op het TV kanaal van Ziggo (kanaal 785) en bij de andere providers (kanaal 1069 of 3169) en op internetradio via TuneIn.

Herhaling
Het programma wordt herhaald op dinsdag 19 december van 18.00 tot 19.00 uur en op donderdag 21 december van 11.00 tot 12.00 uur.

De uitzending later terugluisteren
Verder is de ‘In Memoriam’ over Jos Schijven vanaf maandagavond 18 december 20.00 uur twee weken lang terug te luisteren via ‘Uitzending Gemist’ op de website www.radiorucphen.nl.