,

Agenda Intermezzo Lokaal

AGENDA – INTERMEZZO LOKAAL

Sinds eind vorig jaar is er een nieuwe website verschenen met daarop een landelijke agenda van blaasmuziekconcerten en -festivals. U vindt deze site op: www.polkafest.nl. Dit betekent dat we hier de evenementen buiten de regio niet meer gaan vermelden. Op deze website vind je nog wel informatie over de regionale evenementen.

maart 2018
Op zondag 4 maart houden de Essener Muzikanten weer een klein kapellenfestival met m.m.v. de Essener Muzikanten zelf, Die Bayrische Dorfkapelle uit Lage Zwaluwe en de Walddrum Musikanten uit Tilburg. Locatie: het parochiecentrum te Essen (B). Gratis entree.

Op zondag, 11 maart houdt die Torfgräberkapelle haar Krokusconcert in de zaal van het Maoske te Den Moer. Aanvang is 14 uur en de entree is gratis.

Brassband Sinte-Rosalia brengt concert ‘IT’S st.-BART’S DAY’
MEER – Brassband Sinte-Rosalia wil het voorjaarsconcert een feestelijk tintje geven, want de muziekvereniging staat twintig jaar onder leiding van dirigent Bart Van Ossel.
‘IT’S Saint-BART’S DAY’, dat is de titel van het concert. Daarmee wordt verwezen naar Saint-Patrick’s day (17 maart) én naar Bart. Die koos daarom voor een programma in de Ierse sfeer. Het concert wordt twee keer uitgevoerd in Zaal voor Kunst en Volk: zaterdag 17 maart om 19.30 u., en zondag 18 maart om 14.30 u. Het opleidingsensemble De Heideroosjes, o.l.v. Annick Vandenbergh, zorgt voor het voorprogramma.
Kaarten voor dit concert kosten € 7 en het is aangewezen om vooraf te reserveren:
bij de voorzitter, Jos Brosens, 0473 80 75 24 of via www.rosalia-meer.be .

Op zondag 18 maart houden die Edelweiss-buben een Beierse middag in Grand Café Le Soleil in Hoogerheide. Aanvang 15 uur.

Ook op zondag 25 maart is er weer een concert, georganiseerd door het Promotieteam Tsjechische Volksmuziek Dongen, waaraan meegewerkt wordt door de Kapel Freunde Echo uit Overloon. Het concert wordt gehouden in de zaal van buurthuis ’t Schouw aan de Rembrandtstraat te Dongen. De aanvang is 14.30 uur en de entree is € 5,00.

april 2018
Op zaterdag, 7 april viert Die Bayerische Dorfkapelle haar 50-jarig jubileum in Ontmoetingscentrum Zonzeel in de Poolsestraat te Hooge Zwaluwe m.m.v. Bayerische Dorfkapelle zelf, Morava uit Tilburg, Stesti uit Boxmeer, Essener Muzikanten uit het Belgische Essen en de Zwarte Fanfare uit Aarlr-Rixtel.
De aanvang is 15 uur.

Op zondag 8 april houden de Essener Muzikanten weer een voorjaarsconcert in Cultureel Centrum de Wittenhorst te Halsteren.

Op 15 april spelen Die Alpenjäger weer in Restaurant Grevelingen te Bruinisse.

juni 2018
Op 10 juni houdt de Drie Donken Blaaskapel een middagconcert in de Durpsherd te Berlicum en dit samen met een gastkapel. Nadere info komt nog.

september 2018
Op 22 september houden Die Alpenjäger uit Klaaswaal weer hun Zuidhollands Kapelleenfestival en deze keer samen met de Eschländer Kapel en de kapel Muzicanka. Nadere info komt nog.

november 2018
Op 25 november geeft de Drie Donken Blaaskapel weer een concert onder het motto „Tussen Brabants Bont en Limburgse Vlaai“ in Den Durpsherd te Berlicum.