,

Agenda Intermezzo Lokaal

AGENDA – INTERMEZZO LOKAAL

Sinds eind vorig jaar is er een nieuwe website verschenen met daarop een landelijke agenda van blaasmuziekconcerten en -festivals. U vindt deze site op: www.polkafest.nlDat betekent, dat wij hier alleen nog aandacht besteden aan lokale en regionale evenementen.  

mei 2018
Op zondag 13 mei houden de Stergalmers uit Wuustwezel – Sterbos hun muziekfeesten in Sporthal Sterbos, aan de Molenheide te Wuustwezel-Sterbos. Medewerking verlenen vanaf 13.00 uur: Hummel-Bummel uit Brecht, de Lustige Dorpsmuzikanten uit Zandhoven, De Essener Muzikanten uit Essen, De Stergalmers zelf en als laatste de Torenkruiers uit Bocholts.

 juni 2018
Op 23 juni houdt de Drie Donken Blaaskapel  een afscheidsconcert in de zaal De Phoenix, Pastoor van Winkelstraat 11 te Schaik als afscheid van de blaaskapellenwereld. De aanvang is 19.30 uur en de entree is € 5,00. De entreebedragen komen geheel ten goede aan de Stichting Villa Pardoes te Kaatsheuvel. Reserveren is wel van belang bij: reservering@driedonkenblaaskapel.nl.

Op zondag 17 juni is er een optreden van de Essener Muzikanten tijdens de viering van 500 jaar St. Sebastiaansgilde  bij De Oude Pastorij te Essen.

Zondag 24 juni is er Frühshoppen op het terras van Café-Restaurant Le Soleil te Hoogerheide. Aanvang 11 uur

juli 2018
8 juli is er een zomerfair in Huijbergen m.m.v. Alpenländer blaaskapel, de Bayrische Dorfkapelle, de Stergalmers, Hummel Bummel en de Edelweissbuben. Aanvang 12.30 uur.

Op 15 juli is er in de feesttent te Schijf een kapellenfestival. Meer info komt nog.

 september 2018
Op 22 september houden Die Alpenjäger uit Klaaswaal weer hun Zuidhollands Kapelleenfestival en deze keer samen met de Eschländer Kapel en de kapel Muzicanka. De aanvang is 17.30 uur en de entree bedraagt: € 7,00. Voor meer informatie, ga naar: www.diealpenjager.nl.

oktober 2018
Op zondag 14 oktober houdt de stichting Tsjechische Volksmuziek in Dongen weer haar 15e concert met deze keer de kapel Fresia. De locatie zal zeer waarschijnlijk weer de nieuwe Cammeleur zijn in Dongen. Aanvang is half drie en de entree bedraagt maar € 5,00.

In het weekend van 19, 20 en 21 oktober zullen weer de Essener Muzikantenfeesten plaats vinden.

Op vrijdag 19 oktober: Oktoberfeest vanaf 20 uur met DJ-Dave en Music-Express. Entree € 7,50.

Op zaterdag 20 oktober: vanaf 19.00 uur optreden van de Essener Muzikanten zelf en vanaf 21 uur weer het geweldige orkest van Vlado Kumpan und seine Musikanten. Entree in de voorverkoop: € 15,00.

Op zondag 21 oktober vanaf 11 uur tot 17.30 uur de zondageditie met o.a. die Original Liemers Musikanten en Blaasorkest Fresia. De entree is € 5,00. De locatie is Heuvelhal, Kapelstraat te Essen (B).

november 2018
Op 25 november is er weer een concert onder het motto „Tussen Brabants Bont en Limburgse Vlaai“ in Den Durpsherd te Berlicum. Nadere info komt nog.

december 2018
Op zondag, 16 december geven de Essener Muzikanten  een Kerstshow in Cultureel Centrum  De Wittenhorst te Halsteren en voor deze gelegenheid aangevuld met een zanggroep. Aanvang 14.30 uur en de entree bedraagt € 5,00.