,

800e Radio-uitzending “Senioren-Express” op 28 december 2017

Elke donderdagmorgen verzorgt een team van 4 vrijwilligers een radioprogramma op Radio Rucphen FM.

Achttien jaar geleden (nu 800 uitzendingen) startten vrijwilligers zonder enige radio-ervaring met ondersteuning en medewerking van de programmaleiding van Radio Rucphen FM met een radioprogramma met de naam “Senioren-Express”.

Al snel bleek dat er behoefte aan was en kregen de programmamakers groen licht van het bestuur. Van één uitzending in de 14 dagen werd de zendtijd uitgebreid naar een wekelijkse uitzending, elke donderdag van 09:00 tot 11:00 uur. Radio Rucphen FM heeft een programma in deze vorm voor senioren als enige van alle regionale en lokale zenders uit de regio. Wij voldoen aan alle eisen van het Commissariaat van de Media. Wij kregen veel waardering van ons bestuur, de programmaleiding en bovenal van onze luisteraars.

De intentie van het programma is om voor senioreninformatie en muziek te brengen.

Met een breed scala o.a. seniorenwerk gemeente Rucphen en regio, mantelzorg, dagverzorging, sociaal en cultureel werk, sport en ontspanning, plaatselijke KBO’s en hobby’s. Ook informatie van de diverse parochies komen aan bod. Ook zijn wij zeer vereerd met onze burgemeester mevr. Marjolein van der Meer Mohr die op Nieuwjaarsmorgen haar Nieuwjaarsboodschap uitspreekt in onze uitzending.

Regelmatig komen wethouders op bezoek met informatie van de gemeente Rucphen, politie, maatschappelijke organisaties, mantelzorgers, hobbyisten, zangkoren met allemaal informatie voor senioren.

Aanvragen voor felicitaties en muzikale groeten is iets waar veel gebruik van wordt gemaakt. Ook naar de dialectenquiz i.s.m. het Erfgoed-Brabant wordt veel geluisterd en op gereageerd en wij mochten al veel winnaars noteren van Erfgoed-Brabant.

Dat de vrijwilligers er veel vrije tijd insteken hoeft geen betoog. Elke donderdagmorgen om 08:45 uur aanwezig zijn in de studio en natuurlijk het werk buiten de uitzending om met de voorbereidingen, vergen veel tijd en inspanning.

De interviews met de gasten en onderwerpen doen we altijd live in de studio. Zo ontstaat er een band met de gasten die soms toch wel nerveus zijn om hun verhaal voor de microfoon te doen. Maar tijdens een voorbereidend gesprek met koffie of thee voelen zij zich snel op hun gemak. Van de gasten in de studio wordt altijd een foto gemaakt ter herinnering.

In de afgelopen 18 jaar vonden er diverse mutaties plaats. Deels door overlijden, deel op eigen verzoek.

De “Senioren-Express’ is niet meer weg te denken van de lokale omroep Radio Rucphen FM.

Het huidige team bestaat uit:

  • Jan Mangnus (coördinator)
  • Leo Valentijn (techniek en muziek)
  • Ad Nouws (interviews)
  • Riet Remmé (mededelingen en interviews).

De ‘Senioren-Express”.

Een uniek programma in de regio van alle regionale zenders.

Informatie voor de doelgroep senioren in brede zin.

Ontspanning voor de vele luisteraars (contacten).

  1. Mangnus, De Gagelrijzen 120, St. Willebrord

tel.: 0165-388041 en 06-43622560

E-mail: j.mangnus8@kpnplanet.nl